Kelan asiointipiste palvelee Pytingissä – palvelusta kiitoksia, tiedotuksesta risuja

Pertti Alvinen on tyytyväinen lähelle tuotuun palveluun. Asiointipisteellä työskentelee Sirkku Söderman.

Kelan tarjoamat palvelut tulivat lähemmäksi asiakkaita, kun Pälkäneen kunta käynnisti Kelan asiointipisteen toiminnan Pytingissä Luopioisissa vuoden alussa. Asiointipiste on avoinna torstaisin kello 9-13. Pisteellä voi käydä hoitamassa esimerkiksi toimeentulotukiasioita sekä matkakorvaus- ja asumistukiasioita.

Asiointipisteellä työskentelevä toimistosihteeri, etuuskäsittelijä Sirkku Söderman auttaa asioinnissa ja kaavakkeiden täyttämisessä. Toimistossa asiakkaan on mahdollista täyttää Kelan paperisia kaavakkeita tai sähköisiä kaavakkeita toimiston tietokoneella. Asiakkaalle on myös tarjolla tietoa siitä, millaista palvelua hänen on mahdollista saada Kelalta.

– Tarvittaessa saadaan suora kuva- ja ääniyhteys Kelan virkailijaan, jonka kanssa asiakas voi neuvotella, Söderman kertoo.

Asiointipisteelle ei tarvitse varata etukäteen käyntiaikaa.

Torstaisin Pytingissä käy myös Pälkäneen kunnan sosiaalityöntekijä pitämässä vastaanottoa.

– Kun asiakas tulee Kelan pisteelle, niin tulee tilanteita, jolloin asioita pitää selvitellä enemmän. Silloin on asiakkaalle hyötyä, että meidän tilamme ovat vierekkäin, sosiaalityöntekijä Tuula Lehto sanoo.

 

Hyvää palautetta

Kelan asiointipisteellä Pytingissä on käynyt 1-3 asiakasta päivää kohden. Tähän saakka vilkkaimpana päivänä asiakasmäärä on noussut kuuteen.

– Sellaista päivää ei ole ollut, ettei ketään olisi käynyt, Sirkku Söderman mainitsee.

– Ihmiset eivät ole tienneet, että täällä on tämmöistä, hän lisää.

Kelan palveluiden tuominen lähemmäksi palveluiden käyttäjiä on Luopioisissa otettu tyytyväisenä vastaan.

– Palaute on ollut hyvää. On kiitelty sitä, että kunta järjestää palvelut tänne, ettei tarvitse lähteä pidemmälle, Söderman sanoo.

Pälkäneen keskustassa Kostia-keskuksessa Kela-asioita pääsee hoitamaan kahtena päivänä viikossa. Kela-konttorit Kangasalla ja Valkeakoskella palvelevat molemmat kahtena päivänä viikossa.

Kelan asiointipisteen toiminta Luopioisissa on kokeiluluonteista. Sen jatkuvuudesta päätetään myöhemmin keväällä.

 

Puutteellisesti tiedotettu?

Luopioisten kirkonkylällä asuva Pertti Alvinen kävi jo neljännen kerran Kelan asiointipisteellä viime torstaina. Hän sanoo kuulleensa puskaradion kautta Pytinkiin järjestetystä palvelusta.

– Tiedottaminen on hoidettu vajavaisesti. Ihmiset edelleen ajavat Kangasalle, 50 kilometriä sivu, sata kilometriä edestakaisin, Alvinen tietää.

– Tästä olisi voitu laittaa tietoa A4-paperilla jokaiseen postilaatikkoon Luopioisten alueella.

Alvinen epäilee, ettei moni huomannut asiointipisteen avaamisesta lehdessä ollutta pientä ilmoitusta.

Asiointipisteen toiminnasta on tieto myös Pälkäneen kunnan nettisivuilla.

– Monet, jotka tätä palvelua tarvitsevat, eivät osaa tai pysty etsimään sitä tietoa netistä, Alvinen otaksuu.

Mies on hyvin tyytyväinen lähelle asiakkaita tuotuun palveluun.

– Aivan ehdottomasti hyvä palvelu. Kun tulen tänne uudelleen, niin ei tarvitse alusta saakka selittää asioita, vaan jatketaan siitä, mihin on edellisellä kerralla jääty.