Lepokodissa sukelletaan Eduard Uspenskin satujen maailmaan

Eduard Uspenskin satujen maailmaan uppoudutaan Lepokodin kulttuurivartissa.

Niin lapsia kuin aikuisiakin ilahduttavien tarinoiden omaperäinen kertoja Eduard Uspenski menehtyi viime kesänä 80-vuotiaana. Ensimmäisenä Uspenskin kirjoista ilmestyi suomeksi Fedja-setä, kissa ja koira vuonna 1975 Martti Anhavan taitavasti kääntämänä.

Venäjänkielinen alkuteos oli onnekkaasti sattunut Moskovassa kirjailija Hannu Mäkelän käsiin, joka tuolloin työskenteli kustannusosakeyhtiö Otavassa. Sittemmin suomeksi on ilmestynyt lukuisia Uspenskin kirjoja, ja tuosta ensimmäisestä Fedja-setä-kirjasta on otettu jo 17 painosta.

Eduard Uspenskista ja hänen tuotannostaan kertoo Pentti Salminen Lepokodin kulttuurivartissa sunnuntaina 31. maaliskuuta kello 14. Tilaisuuden järjestää SVS Kangasala.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?