”Paremmalle joukkueelle hävisimme” – Luja-Lukon Kosonen on haljeta ylpeydestä

Luja-Lukon miesten kausi oli komea, vaikka se päättyikin kakkossarjan välierätappioon East Volleylle. Kostia-areena on tuonut joukkueelle lisää intoa harjoitella.

Luja-Lukon lentopallomiehet kohtasivat parempansa kakkossarjan välierissä, kun East Volley kukisti pälkäneläiset viikonlopun molemmissa kohtaamisissa. Lauantaina Lukko antautui kotonaan erin 1–3 (20–25, 25–22, 10–25, 24–26). Sunnuntain ottelu meni East Volleylle erin 3–0 (25–18, 25–13, 25–28).

Kakkossarjassa ei pronssiottelua pelata, joten Lukon huikea kausi päättyi tähän. Saavutus oli pälkäneläisittäin historian paras, kun ryhmä taisteli itsensä Suomen 26 parhaan joukkoon.

Luja-Lukon käskijä Heikki Kosonen näki ottelusarjan kulminaatiopisteeksi lauantain neljännen erän, jota Lukko johti parhaimmillaan kymmenellä pisteellä. East Volley nousi kuitenkin takaa ohi ja sai vahvan henkisen yliotteen.

Kostia-areenan väki kannusti lauantaina omiaan, mutta se ei tällä kertaa riittänyt.

Savonlinnalaiset
fyysisempiä

Kosonen myöntää, että East Volley oli selkeästi fyysisempi, isompi ja osaavampi joukkue. Sillä ei ollut merkitystä, olisiko kotipeliksi valittu ensimmäinen tai jälkimmäinen kohtaaminen.

– Emme me huonosti pelanneet, mutta siellä oli  vastassa vanhoja liigapelureitakin. Ei vaan tällä kertaa riittänyt. Lentopallo on siitä erikoinen laji, että kun toinen joukkue on hyvä, toinen vain näyttää huonommalta kuin mitä onkaan.

Kosonen sanoo, että tappiot tulivat oman huonon syöttö- ja hyökkäyspelin takia, mutta se ei himmennä kuluneen kauden loistoa piirun vertaa.

Luja-Lukko joutui kauden aikana nostamaan moneen kertaan tavoitettaan. Ensin tavoitteena oli yltää ylempään jatkosarjaan. Sitten piti tavoitella sen voittoa.

Tie nousi pystyyn vasta välierissä, joten Kososella on hyvä syy kiitellä miehistöään. Suitsutusta saavat osakseen koko joukkue. Etenkin Ville Järnvall ja Tomi Perkiö olivat viikonlopun otteluissa vahvalla pelipäällä.

Heikki Kosonen
jatkaa luotsina

Kosonen on luvannut jatkaa Luja-Lukon peräsimessä myös ensi kaudella. Hän uskoo, että ryhmä pysyy suhteellisen hyvin kasassa.

– Tietysti meidän pelaajistamme ollaan tällaisen kauden jälkeen kiinnostuneita. Se on vain hyvä, jos Luja-Lukko voi toimia heidän urallaan ponnahduslautana.

Yhdeksi tärkeäksi menestystekijäksi lentopallovalmentaja näkee uuden Kostia-areenan.

– Uusi liikuntapaikka on ollut innostava areena ja loistava investointi. Komeat puitteet antavat lisäpotkua urheilujoukkueille ja liikunnanharrastajille.

Valmentaja lupaa Luja-Lukon miehille hauskan saunaillan, mutta pohtii samaan hengenvetoon jo harjoittelukertojen lisäämistä ensi kaudeksi.

– Tämä on kiva joukkue valmentaa, sillä pelaajat ovat olleet sitoutuneita ja toteuttaneet aktiivisesti sovittuja asioita. Pitää vielä nostaa treenikertojen määrää, pälkenäläisvalmentaja myhäilee.