Kunta käyttää uhkasakkoa, jos vajoava Onkkaalanrivi ei tyhjene

Postinkantaja löytää yhä Antti Kallion laatikon, vaikka talo on asumiskiellossa. Nyt kunta hätistelee asukkaita pois uhkasakolla.

Pälkäneen kunta aikoo käyttää uhkasakkoa, jos Onkkaalanrivin asukkaat eivät muuta pois talosta kesäkuun loppuun mennessä.

Pälkäneen rakennus- ja ympäristöjaosto asetti 15000 euron uhkasakon Onkkaalanrivin taloyhtiölle, talossa asuville osakkaille Antti ja Raija Kalliolle sekä yhdessä huoneistossa asuvalle vuokralaiselle.

Nyt asetettu määräaika umpeutuu kesäkuun lopussa. 3. huhtikuuta umpeutui määräaika, johon mennessä asunto-osakeyhtiön piti toimittaa oma vastineensa asumiskiellon rikkomisesta.

Osapuolet ovat näkemyksissään varsin kaukana toisistaan: Taloyhtiö pitää kunnan toimia laittomana häätönä, kunnan viranomaiset eivät puhu häädöstä, vaan vetoavat asumisturvallisuuteen.

Vajoavalle maaperälle rakennuttu rivitalo on jo pitkään luhistunut. Se on määrätty vuosi sitten asumiskieltoon. Muun muassa kattolämmityselementit eivät toimi, sillä  ne on turvallisuussyistä kytketty pois päältä.

Asukkaat ovat haastamassa kuntaa käräjille. He vaativat satojen tuhansien eurojen korvauksia, sillä he katsovat, että kunta on myynyt vanhan kaatopaikan asuinrakentamiskäyttöön.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
BLACK FRIDAYN pimeä tarjous: SHL DIGI 2 kk 5,90 €.