Sappeella pilotoidaan hiihtokoulujen toimintamalliin perustuvaa Bike Park -ohjaajakoulutusta

Tulevaksi kesäksi Sappeelle koulutetaan ensimmäiset Bike Park -ohjaajat. Finnish Mountainbike Instructor Association (FMBIA) on Suomen hiihtokeskusyhdistyksen toteuttama koulutusohjelma.

Pälkäneellä sijaitsevassa Sappee Bike Parkissa pilotoidaan toukokuussa Suomen hiihtokeskusyhdistyksen luomaa Bike Park -ohjaajakoulutusta. Koulutus tukeutuu hiihtokeskuksista tuttuun malliin.

Tulevana kesänä Sappeella työskentelee muutama Bike Park -ohjaaja, jotka ohjaavat alamäkipyöräilyn pariin tiettyinä päivinä. Ohjaajat opastavat muun muassa lajin perusteissa, pyörien säädöissä ja hissien käytössä. Opastusta annetaan sekä aloittelijoille että konkareille.

– Kysyntää tämänkaltaiselle toiminnalle tuntuisi olevan, joten on hienoa, että pääsemme tällaista koulutusta pilotoimaan, Sappeen rinneliiketoiminnanjohtaja Kosti Puurunen kertoo.

Aiemmin Sappeella on järjestetty alamäkipyöräilyklinikoita, jotka on selkeästi suunnattu lajia jo pidempään harrastaneille. Bike Park -ohjaajien opastukseen voi klinikoista poiketen osallistua matalammalla kynnyksellä, ja tulijalle riittää pelkkä kiinnostus lajia kohtaan.

– Pyörät ja suojavarusteet ovat vuokrattavissa meiltä, mikäli omia varusteita ei vielä ole, Puurunen lisää.

Bike Park -toiminta kehittyy tällä hetkellä voimakkaasti koko Suomessa. Sappeella on ollut alamäkipyöräilytoimintaa vuodesta 2008 alkaen. Alkuun pienimuotoinen toiminta on nykyisin kasvanut liiketoiminnallisesti järkeväksi, ja Sappee on kivunnut yhdeksi alan suurimmista toimijoista Suomessa.

– Tavoitteemme on ensi kesänä yltää yli 10 000 Bike Park -kävijään, Puurunen kertoo.

Sappee alkaa tehdä samalla tehdä yhteistyötä maastopyöräily- ja motocrossvarusteiden valmistaja Foxin kanssa. Fox Bike Park -konsepti on jo toiminnassa kymmenessä muussa eurooppalaisessa alamäkipyöräilykohteessa. Nyt ensimmäisenä Suomessa Sappee lukeutuu tähän ryhmään. Yhteistyöhön kuuluvat pyöräilyä edistävät tapahtumat sekä Fox shop-in-shop -myymälä Sappeella.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.