Ensi viikonlopun Kukkian pyöräilyssä kokeillaan ensi kertaa kännykkäsovellusta

Perinteinen Kukkian pyöräily poljetaan lauantaina 25. toukokuuta. Lähtö- ja huoltopaikkoina toimivat tuttuun tapaan Luopioisten yhdistysnurkka Mikkolan Navetalla sekä Padankosken kotakahvio. Liikkeellelähtö tapahtuu liukuvasti kello 8–10. Huoltopisteillä polkijoille on tarjolla mehua, ja jokainen noin 50 kilometrin pituisen matkan selvittänyt saa muistoksi kunniakirjan. Lisätietoja voi tarvittaessa kysellä Kukkian Kulkureiden Erkki Vierikalta, (0400-237 693)  tai Padankosken kyläyhdistyksen Kirsi Saariselta (040 7286 464).

Kukkian ympäripyöräily on vuosikymmeniä vanha perinne. Luopioisten kunta vastasi tapahtuman järjestelyistä 1990-luvulle asti, jolloin Kukkian Kulkurit otti ne huolekseen. Pyöräily on luonteeltaan rento ja retkeilynomainen liikuntatapahtuma, jossa jokainen saa polkea omaan tahtiinsa.

Tänä vuonna Kukkian pyöräilyssä kokeillaan ensi kertaa kännykkäsovellusta. Se on laadittu Sydän-Hämeen Pyörarasteja varten, joka on uusi pyöräilyn edistämiskonsepti. Sen runkona ovat Kukkian kierros, Pälkäneveden kierros ja Laipanmaan kierros. Sovellus aktivoidaan rastilla lukemalla QR-koodi. Kukkian pyöräilyn rasteja ovat yhdistysnurkka Luopioisissa, Elotähkä Rautajärvellä, Padankosken kota sekä Puutikkalan Puoti. Sovelluksen avulla voi esimerkiksi antaa kommentteja tapahtumasta.

Kukkian pyöräilyn reitti.