Pälkäneen torilla luetaan satuja aikuisille ja laitetaan jalalla koreasti

Tim Creole & Hot Rods soittaa Pälkäneen torilla ilmaiseksi keskiviikkona 19. kesäkuuta.  Kuva: Pilvi Mansikkaviita.

Pälkäneen kulttuuritoimi ja puuhamies Hannu Laaninen järjestävät tänäkin kesänä Torilla tapahtuu -tempauksen.

Ilmaista musiikkia ja ohjelmaa on tarjolla Pälkäneen torilla joka toinen keskiviikko kello 10–12.

– Kun torille valmistui uusi katos, piti sitä jotenkin hyödyntää. Viime kesän tapahtuma elävöitti toria ja toi seurakunnan kahvioon mukavasti väkeä. Nyt jatkamme samalla linjalla, tapahtuman puuhamies Hannu Laaninen taustoittaa.

Jokaisessa tapahtumassa on sama aikataulu: kello 10 alkaa ensimmäinen setti, sitten juodaan seurakuntatalon kahviossa sumpit ja lopuksi bändi soittaa vielä toisen setin.

Keskiviikkona 19.6. torilla tanssitaan 50-luvun musiikin tahtiin, kun lavalle nousee Tim Creole & Hot Rods. Bändi koki keväällä suuren menetyksen, kun Veli-Matti ”Venska” Virtanen menehtyi.

– Soitamme keikan Venskan muistoksi. Rummuissa on nyt Poutahaukoista tuttu Jouni Saario, bändin basisti Hannu Laaninen sanoo.

Laanisella on meneillään nyt 50:s keikkakesä.

– Kesä kelpaa aloittaa Pälkäneen torilla. Siitä on nyt 50 vuotta, kun pääsin oikeaan yhtyeeseen, Reima Raihan bändiin Valkeakoskelle. Siitä lähtien on katkoviivaa katseltu ja kaikki basistivitsit kuultu.

Laaninen lausuu tarinansa vahvistukseksi  maailman lyhyimmän basistivitsin.

– Kaksi basistia käveli kapakan ohi.

Satuja lukutaidon juhlavuonna

Lukutaidon juhlavuoden kunniaksi keskiviikkona 3. heinäkuuta torilla kuullaan satuja aikuisille, kun pälkäneläislähtöinen näyttelijä Anna Kankila lukee valitsemiaan tarinoita. Esitys on sallittu myös lapsille, eikä tapahtumaan ole ikärajaa.

Keskiviikkona 17. heinäkuuta palataan taas musiikkiin. Ykä & Jermu Tikka yhtyeineen soittaa perinteistä tanssimusiikkia. Yrjö Tikalla lienee jo ainakin 60 keikkakesää takanaan, joten tangot, valssit ja humpat sujuvat rautaisella kokemuksella.

Keskiviikkona 31.7. torilla kuullaan pelimannimusiikkia pälkäneläisiltä Pätiälän veljeksiltä. Silloin on luvassa nuorta pelimannienergiaa.

Torikesän päättää 14. elokuuta kangasalalainen Olavi Niemi haitarimusiikilla.

– Haitarimusiikki kuuluu torille. Niin kuin elämä ja kauppiaatkin. Toivottavasti kelit suosivat Pälkäneen kesätoria, Laaninen toivoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?