Onkkaalan VPK:n vuosijuhla on jokavuotinen perinne, josta ei luovuta

– Tämä on sellainen päivämäärä, jonka merkitsee itse kalenteriin todella hyvissä ajoin, ja tiedän, että niin tekee moni muukin, myös palokunnan ulkopuolelta, kertoo Aukusti Koivisto.

Koivisto puhuu perinteisestä Onkkaalan VPK:n vuosijuhlasta, jota vietetään heinäkuun 7.–8. päivä. Nuori mies on itse käynyt Onkkaalan VPK:n vuosijuhlassa lapsuudesta lähtien. Vapaapalokuntaan Aukusti Koivisto liittyi vuonna 2008 ja tämän vuoden juhla on hänelle yhdestoista palokuntalaisena.

– Minulle tulee nyt tänä vuonna 23 vuotta mittariin, ja yhtään vuotta ei ole jäänyt välistä. Tämä on jokavuotinen perinne, josta en halua luopua.

Aiemmilta vuosilta tutuin menoin etenevä juhla on tärkeä niin palokuntalaisille kuin muillekin kävijöille. Vaikka juhlan kulku on hieman vuosien varrella muuttunut, suuret linjat ovat pysyneet perinteisenä. Tanssit, palkitsemiset ja palokunnan marssi ovat olennainen osa vuosijuhlaa.

– Juhlassa hienoa on sen perinteikkyys sekä lisäksi korkealla oleva kylähenki ja yhteenkuuluvuuden tunne. Vuosijuhlaa vietetään joka vuosi samana viikonloppuna, Heinä-Maariana, ja ihmiset osaavat tulla sinne. Juhlapäivänä on hienoa olla vapaapalokuntalainen ja nähdä, miten ihmiset arvostavat palokuntaa, Koivisto kertoo.

Viime vuonna päiväjuhlaa vietettiin upeassa säässä. Kuva: Hannu Söderholm

Onkkaalan VPK:n vuosijuhla

Su 7.7.
Päiväjuhla alkaa klo 15 palokunnan marssilla.

Vilpolassa ohjelmaa juontaa Aimo Kokkola. Ohjelmassa mm. palkitsemisia, musiikkia, paloautoajelua, kenttäpelejä ja näytöksiä.

Illalla Juhlatanssit klo 20 alkaen. Orkesterina In The Mood & Suvi Karjula

Ma 8.7.

Rääppiäistanssit klo 20 alkaen. Orkesterina Kyösti Mäkimattila & Varjokuva

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?