600 avointa puutarhaa odottaa vierailijoita – Pälkäneeltä mukana Viinitarha

Heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina avautuu yli 600 ainutkertaista puutarhakohdetta ympäri Suomea. Puutarhat ovat avoinna 7. 7. kello 12–17. Kohteisiin voi tutustua etukäteen www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilla, joiden karttapalvelun avulla voi suunnitella reitin kiinnostaviin kohteisiin.

Tänä vuonna mukana on ennätysmäärä, yli 600 kohdetta. Vierailla voi niin yksityisissä omakotitalojen ja vapaa-ajan asuntojen puutarhoissa kuin monissa mielenkiintoisissa puutarhamatkailukohteissa ja taimistojen myymälöissä, joissa järjestetään päivän aikana erikoisohjelmaa. Parhaimmillaan Avoimet Puutarhat -päivän aikana pääsee tutustumaan mielenkiintoisiin puutarhan omistajiin, uusiin kasveihin ja ennen kaikkea persoonallisiin ratkaisuihin puutarhoissa teemalla: Puutarha ei ole koskaan valmis, mutta aina kokemisen arvoinen, kerrotaan Puutarhaliitosta.

Pälkäneeltä mukana on Viinitarha, jossa kasvaa noin 40 erilaista viiniköynnöslajiketta avomaalla ja muovitunneleissa. Lisäksi puutarhasta löytyy monia erilaisia yrttejä, kukkia, omenoita, päärynöitä, kirsikoita, luumuja ynnä muita erikoisuuksia.

Vanhassa maalaistalon pihapiirissä päärakennus on arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelema vuodelta 1906. Kukkamaissa vaalitaan perinneperennoita. Aitassa ja puimaladossa voi tutustua Tiililän talon historiaan ja vanhoihin työkaluihin. Kahvilassa on tarjolla itse leivottuja herkkuja ja puodista voi ostaa oman tilan hilloja, mehuja, yrttisuoloja ynnä muuta. Monia viiniköynnöslajikkeita sekä yrtin taimia on myös myynnissä.

Kuhmalahdella voi vierailla Villa Fasanissa ja Kaivannossa Vihervaarassa. Kangasalta on ilmoittautunut päivään myös Kivikkopuutarha Tusculum, Koivistojen kotipuutarha sekä Elinan ja Jyrkin kotipiha.