Aitoon Wanhaan Meijeriin avautuu merkkivaatemyymälä – Remu tuo vintage-vaatteita Kirkkareiden kunniaksi

Vanhat taulut kertovat meijerin historiasta. Kyltit ovat löytyneet meijerin tiloista remontoinnin yhteydessä.

Yrittäjä Heikki Koivunen ja Ana-avopuoliso avaavat Aitoon Wanhaan Meijeriin myymälän, josta voi ostaa merkkivaatteita, -kenkiä ja laukkuja sekä Kuoma-saappaita.

Valikoima on suunnattu lähinnä naisille ja lapsille, mutta myös miehille löytyy ostettavaa. Esimerkiksi  T-paidat, tuulialusasut ja HART-lämpöalusasut käyvät kaikille. Lasten villa-asuja tulee paljon syksyn sesonkiin myytäväksi.

Avajaisviikon kunniaksi paikalle saapuu myös Remu Aaltonen, joka avaa vintiltään löytyneiden vintage-vaatteiden myymälän.

– Remu-kaupassa on noin tuhat 70-luvun vaatetta myynnissä. Maestro saattaa nousta iltapäivällä vielä Meijerin terassilavan lauteille esiintymään. Sunnuntain jameissa on muutenkin luvassa monta keikkaa, sanoo musiikkimieheksi tunnustautuva Heikki Koivunen.

Historiallisia löytöjä

Pariskunta on käyttänyt myymälänsä sisustuksessa vanhoja meijeristä löytyneitä esineitä. Seiniä koristavat taulut, joissa näkyy vanhoja valokuvia vuonna 1905 perustetusta meijeristä.

Meijerissä on 50-luvulla ollut myös VPK:n putka, jonne on tuotu Honkalasta päihtyneitä rauhoittumaan. Aitoo-Kaukkala kyläyhdistys AiKa onkin kysynyt, voisiko vanhan putkan kunnostaa nähtävyydeksi. Anan mukaan se on hyvinkin mahdollista.

Koko meijeri on yksi suuri nähtävyys. Sitä on koko kevät remontoitu hartaasti, ja vanha juustola on muutettu avaraksi vaatemyymäläksi.

Tiloihin on rakennettu myös jamihuone, josta löytyy muun muassa vanha gramofoni ja kasa instrumentteja. Koivusella on kokoelmissaan noin 4000 savikiekkoa, joten valinnanvaraa löytyy. Väsyneet muusikot voivat levähtää vanhassa sotilassängyssä, joka löytyi kellarista.

– Heikki on suunnitellut asentavansa tuohon huoneeseen kalterit, Ana hymyilee.

– Aitoo on soittajien kylä. Varmasti jatkossa järjestämme lisää jami-iltoja, kaksikko lupaa.

Aitoo on vienyt sydämen

Neuletuote Koivusen myymälätoiminta jatkuu Kangasalla pienimuotoisena. Yrityksen pyörökoneet on tarkoitus siirtää kesän aikana Kangasalta Aitooseen.

Vanhojen koneiden siirto vaatii varovaisuutta, mutta Wanhasta Meijeristä löytyy niille hyvin tilaa.

Heikki Koivunen pyörittää yritystoimintaa nyt KnitWear Finland -nimen alla. Yritys valmistaa edelleen sekä neuloksia että valmiita tuotteita asiakkaille.

– Olen Suomen viimeisimpiä neuloksenvalmistajia, mies tuumaa.

Yrittäjäpariskunta muutti tammikuussa Aitooseen ja on kotoutunut kylään nopeasti.

– Rakastan puutarhatöitä ja tätä paikkaa. Jos joudun Aitoosta välillä pakotettuna poistumaan, hoidan samalla 5–8 asiaa, Ana paljastaa.

Aitoon Wanhan Meijerin avajaiset torstaina 4. heinäkuuta, Remun kaupan avajaiset sunnuntaina 7. heinäkuuta.