”Haluan, että katsojat saavat samanlaisen kokemuksen kuin minä” – Raikussa rokataan autenttisesti ja intiimisti

Ile Kallion keikka on jäänyt Riku-Sippo Uotilalle mieleen yhtenä ikimuistoisimmista keikoista R3-festareilla.

–Ile Kallio oli muutama vuosi sitten. Hän oli isoin nimi meidän siihenastisista ja jännitti vähän riittääkö meidän puitteemme. Kaikki meni kuitenkin oikein loistavasti. Kallion bändi oli todella upea ja keikkaa oli mahtava kuunnella. Heikki Silvennoisen ja Mikko Kuustosen keikoilla on myös ollut hieno äänimaailma, muistelee vuodesta 2005 Raikku rokkaa ja rakastaa -festaria järjestänyt Riku-Sippo Uotila ikimuistoisimpia R3-keikkoja.

Mikku Kuustosen keikka kuuluu Riku-Sippo Uotilan suosikkeihin.

Uotilan omassa pihapiirissä järjestettävä festivaali juhli viime vuonna kymmenettä tapahtumaansa. Juhlien jälkeen ei ole jääty lepäämään laakereille, vaan R3 on tänäkin kesänä täynnä meininkiä.

Tänä vuonna festari saa entistä enemmän kansainvälistä väriä. Pohjois-Amerikasta Raikkuun saapuu kolme solistia. Heidän joukossaan on Hillary Klung, jonka Uotila bongasi Nashvillessa.

–Törmäsin Hillary Klungiin kadulla ja kysyin, tulisiko tämä kesällä Raikkuun soittamaan. Klung on aito katusoittaja, jollaisia tuollapäin on paljon, Uotila kertoo.

Viulua soittava ja tanssiva nainen on persoonallinen esiintyjä. Artistin keikat Raikussa onkin järjestetty katusoittoteeman ympärille.

– Hillaryn esiintymispaikat ovat ympäri aluetta ja sellaisia, että katsojat pääsevät lähelle. Haluan, että katsojat saavat samanlaisen kokemuksen, kuin minä silloin Nashvillessa, kertoo Uotila.

Toinen amerikkalaisista solisteista, Joshua James on nähty R3-festivaaleilla aiemminkin bändin kanssa. Tänä vuonna kokoonpano on kutistunut trioksi.

– Keikka tulee olemaan akustinen ja hyvin intiimi, fiilistelee Uotila tulevaa.

R3-festareilla vieraili viime vuonna parisentuhatta kävijää. Kuva: Hannu Söderholm

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.