Kukkia Ensemblen kvartetti keikkailee Aslak klubin Venetsialaisissa

Kukkia Ensemble esittää klassista, elokuvamusiikkia ja toivelauluja.

Kukkia Ensemblen kvartetti esiintyy Aslak klubilla, Kuohijoen Venetsialaisten tapahtumassa lauantaina 31.8. kello 20.

Klasariklubi-ilta on suunniteltu rennoksi, eri musiikin lajeja yhdisteleväksi tapahtumaksi. Kvartetti esittää muutaman klassisen suosikkiteoksen, yhden jännittävän nykymusiikkikappaleen, elokuvamusiikkia sekä tuttuja sävelmiä ja toivelauluja. Illan kruunaa yhteisesiintyminen kuohijokilaisen The Men-yhtyeen kanssa. Aslak klubin esitystila valaistaan kappaleisiin sopivin tunnelmavaloin. Yleisö pääsee osallistumaan yhteislauluun kvartetin säestyksellä.

Klasariklubi tapahtuman jälkeen jätkänkynttilävalkeat sytytetään Lammin suoralle. Iltaa jatkaa vielä the Men-yhtye.

Kukkia Ensemblen eri kokoonpanot: kvartetti, kvintetti ja duo ovat ilahduttaneet yleisöä  suosituilla konserteilla aikaisempina vuosina Puutikkalassa, Rautajärvellä, Kuohijoella, Pälkäneellä ja Sahalahdella. Yhtye esittää mielellään klassisen musiikin suosikkiteoksia ja kevyempää musiikkia. Tarkoituksena on, että konsertteihin voi tulla myös yleisöä, joka ei ole aikaisemmin kuunnellut klassista musiikkia.

Kukkia Ensemble haluaa tehdä yhteistyötä paikallisten esiintyjien kanssa. Pari vuotta sitten esiinnyttiin Runokukkian kanssa ja nyt jammataan the Men -yhtyeen kanssa.

Tänä vuonna Kukkia Ensemblen kvartetti osallistui Helsingin juhlaviikkojen Art Goes Kapakka-festivaaleille omalla konsertilla. Heinäkuussa kvartetti piti harjoitusperiodin  Kuohijoella ja siinä yhteydessä kävi soittamassa vanhuksille Kukkiakodossa Luopioisissa.

Kukkia Ensemblen perustaja, viulisti Riikka Westerlund on viettänyt elämänsä kaikki kesät kauniin Kukkiajärven rannalla. Riikka Westerlund soittaa työkseen Suomen eri orkestereissa, kuten Radion sinfoniaorkesterissa, Sinfonia Lahdessa ja Tapiola Sinfoniettassa. Hän on myös soittanut Kööpenhaminan filharmonikoissa ja Malmön sinfoniaorkesterissa. Riikka Westerlund on pitänyt soolo- ja kamarimusiikkikonsertteja Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Venäjällä ja soittanut mm. Radion Sinfoniaorkesterin ja Sibelius-Akatemian kamariorkesterin solistina. Riikka Westerlund opiskelee orkesterinjohtamista Panula-Akatemiassa.

Kvartetin toinen viulisti, Anssi Koskela on soittanut mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa ja Suomen kansallisoopperan orkesterissa. Anssi Koskela alkaa tänä syksynä barokkimusiikkiin syventymisopinnot Novian barokkimusiikin koulutusohjelmassa. Hän on jo esiintynyt Helsingin ja Espoon Barokkiorkestereiden riveissä.

Kvartetin altisti, Eri Sugita tulee Japanista. Hän on opiskellut Tokiossa, Berliinissä ja Hannoverissä. Hän on ollut maineikkaan Quartet Berlin-Tokyo kvartetin perustajajäsen ja voittanut yhtyeen kanssa useita kansainvälisiä musiikkikilpailuja. Eri Sugitalla on työkokemusta mm. Munchenin sinfoniaorkesterin sooloaltistina. Suomessa hän on soittanut Radion sinfoniaorkesterissa ja Sinfonia Lahdessa.

Kvartetin sellisti, Radion Sinfoniaorkesterin 2. soolosellisti  Eeva Rysä on monipuolinen muusikko. Hän soittaa nykymusiikkia sekä klassista soolo- ja kamarimusiikkikonserteissa. Hän on Suomalaisen Kamariorkesterin,  Ackord jousikvartetin ja Duo Tierkreisin jäsen. Eeva Rysä on esiintynyt solistina mm. Berliinissä Neue Musik-festivaaleilla sekä Islannissa ja Japanissa. Hän on myös toiminut Orkesteri Nordenin ja  Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin sellistien valmentajana.