Keppihevoskilpailut keräsivät pälkäneläisiä lapsia KR-tallille Iltasmäkeen

Osallistujat palkittiin ruusukkein ja tavarapalkinnoin.

KR-tallilla Iltasmäessä järjestettiin kesällä 3-osainen keppihevosten estekilpailu KeppariCup. Idea tapahtumaan lähti tallilla käyvien ratsastajien toiveesta.

– Keppihevosharrastus on kasvattanut suosiotaan viime vuosina huomattavasti ja tullessaan ratsastustunnille lapsilla on monesti myös keppihevoset mukana, joilla ratsastetaan yhdessä kavereiden kanssa tunnin jälkeen. Välillä tallilta ei maltettaisi lähteä kotiin ollenkaan, kuvailee Ratsastusseura KR-team ry:n nuorisovastaava Johanna Urkko.

Keppihevoset ovat suosittu harrastus etenkin tyttöjen keskuudessa, mutta keppihevosille järjestettävät kisat ovat innostaneet myös poikia mukaan lajiin. Kepparit saavat lapset ja nuoret lähtemään ulos liikkumaan ja leikkimään yhdessä kavereiden kanssa.

Monille oman kepparin kanssa puuhailu on jokapäiväistä toimintaa ja leikissä kepparin hoito ja liikutus ovat suunnitelmallisia, aivan kuten oikeankin hevosen. Keppihevosella voi harrastaa myös kilpaurheilua ja keppareilla kisataankin jopa SM-tasolla. Keppihevosten korkeushypyn Suomen ennätys on tällä hetkellä hurjat 141 senttiä.

KeppariCupin järjestivät KR-tallilla toimivan Ratsastusseura KR-teamin juniorijäsenet Johanna Urkon ja Tuuni Haapsaaren ohjaamina.

– Myös junioreiden vanhemmat olivat aktiivisesti mukana tapahtumissa pitämässä puffettia ja tekemässä muita järjestelyitä. Alkukesästä rakensimme ja maalasimme porukalla seuralle omat keppariesteet, kertoo Haapsaari.

Maaleja ja materiaaleja lahjoituksina

– Mukavaa on myös, että paikalliset yksityishenkilöt ja yritykset ovat innokkaita tukemaan tällaisia tapahtumia. Osa esteiden rakennusmateriaaleista ja maaleista sekä palkinnoista saatiin lahjoituksena, Haapsaari kiittelee.

Kepparikisat antavat myös hyvän mahdollisuuden tulla mukaan harjoittelemaan erilaisia tehtäviä, joita tarvitaan oikeiden ratsastuskilpailujen järjestämisessä. Samalla myös lapset saavat kokemusta kilpailuissa toimimisesta, sillä KeppariCupissa noudatettiin soveltaen oikeita esteratsastussääntöjä.

KeppariCupin jokaisessa kolmessa osakilpailussa oli neljä luokkaa ja jokaisessa osakilpailussa palkittiin luokkien kolme parasta. Osallistumisista kertyi cup-pisteitä ja elokuussa järjestetyn kolmannen osakilpailun päätteeksi palkittiin koko KeppariCupin ja alle kouluikäisille suunnatun Mini-KeppariCupin eniten pisteitä keränneet osallistujat.

Suurin osa osallistujista oli pälkäneläisiä, mutta myös naapurikunnista lähdettiin innokkaasti mukaan kisaamaan ja yhteensä KeppariCupissa oli hieman yli sata osallistujaa. Kilpailun tulokset löytyvät Ratsastusseura KR-team ry:n facebook-sivuilta.