Viher-Kostialan tonttikauppa on käynyt kuumana – Viereiselle pellolle suunnitellaan Viher-Kostiala 2:ta

Viher-Kostialan kehittäjä Seppo Kääriäinen ja  Baulogin toimitusjohtaja Markku Juutilainen ovat yhdessä vieneet Luopioisten minitalohanketta eteenpäin. Nyt tonteista on jo melkein kaikki myyty. Viher-Kostiala 2 on suunnittelu- ja neuvotteluvaiheessa.

Luopioisten Viher-Kostiala on osoittautunut menestykseksi. Alueen 11 tontista on myyty jo 10. Vain yksi 270 neliön pikkutontti on vielä vapaana.

Pälkäneen elinkeinojohtaja Jaana Koivisto kertoo, että minitalokonsepti kiinnostaa selvästi rakentajia, sillä vastaavan tyyppisten talojen sopivuutta muillekin tonteille kysellään paljon.

– Meillähän ei ole minimirakentamisvelvoitteita, joten tuollainen pieni talo on muuallekin mahdollista rakentaa. Isommilla tonteilla pitää tietysti miettiä myös pihan laittamista enemmän kuin jo valmiiksi pienemmillä tonteilla.

Koivisto sanoo, että Viher-Kostialan myynnin osalta on kiitettävä myös aktiivisia kyläläisiä ja hankkeen puuhahenkilöitä, joiden kanssa yhteistoiminta on ollut sujuvaa.

Menestyshankkeelle mietitäänkin nyt kuumeisesti jatkoa: Viher-Kostiala 2 on parhaillaan suunnittelu- ja neuvotteluvaiheessa. Uusissa suunnitelmissa viereiselle pellolle tulisi 7 tonttia lisää. Talosijoittelumalleja on jo tehty.

– Kaavoitusinsinöörimme Minna Pistemaa selvittää parhaillaan, pitääkö alueelle tehdä kaavamuutos. Jos kaavamuutosta ei tarvita, Viher-Kostiala 2 saadaan joustavasti ja nopeasti valtuuston käsittelyyn. Suunniteltu alue on jo kunnan omistuksessa, joten siinä ei onneksi tule hidasteita vastaan, Koivisto kommentoi.

Neljä taloa jo noussut

Viher-Kostialan kehittäjä Seppo Kääriäinen kertoo, että alueella on nyt yksi valmis talo ja kolme rakenteilla olevaa. Tarkoitus olisi saada vielä syksyllä tehtyä parin talon pohjat, jotta keväällä päästäisiin heti rakentamaan. Myös Kääriäinen iloitsee Viher-Kostialan menestyksestä.

– Kyllähän tämä johonkin tarpeeseen on kolahtanut. Tämä on hieno, tiivis alue, jonka ympärillä on rakennettu ympäristö.

Kukkian kyläasumisen messujen aikana Viher-Kostialaan tehtiin yksi kauppa. 50-neliöisiin minitaloihin on tulossa asukkaita Tampereelta, Kangasalta ja Tuusulasta. Ensimmäisenä valmistuneeseen minitaloon muuttivat paluumuuttajat Enontekijöstä.

Kääriäisten oma talo on ulkoa valmis, mutta sisällä riittää tehtävää, joten muuttopäivää ei ole päätetty.

– Emme ostaneet taloa avaimet käteen -periaatteella, vaan mietimme nyt itse sisustusratkaisuja ja pihanlaittoa.

Lomakoti käynyt kaupaksi

Myös muualla Pälkäneellä on myyty tontteja. Lomakodin alueella tehtiin viime viikolla yksi kauppa ja alueen tonteista on enää yksi myymättä. Sekin on jo varattu.

–  Lomakodin tontteja on kyllä edelleen kyselty. Koska kaikki niistä ovat nyt varattuina, kiinnostuneiden mielenkiinto kohdistuu Tommolan alueeseen, joka on melko samankaltainen kuin Lomakoti, Koivisto kertoo.

Kunnanvaltuusto tekee syksyllä päätöksen Tommolan myynnistä ja tonttien hinnoista. Myynti käynnistynee tammikuussa 2020.

Yritystonttipuolella yksi kunnan tontti Kankaanmaalla on vuokrattu viiden vuoden sopimuksella.

–  Yritystontteja kysellään paljon ja kaavoitusinsinöörin kanssa yritämme saada sille puolelle lisää tarjontaa.

Roholasta vain kaksi tonttivarausta

Sen sijaan Lahdentien varteen nouseva Rohola ei ole vielä käynyt kaupaksi. Alueelta on varattu vain kaksi tonttia Honka-hirsitalolle.

–  Roholan Honka Lumi-hirsitalo on kiinnostanut kiitettävästi, mutta varauksia taloon ei ole vielä tullut, Koivisto viestittää.

Roholan tonttien 50 prosentin alennuskampanja päättyi kunnanvaltuuston päätöksen mukaisesti 31. toukokuuta. Honka Lumi-kotien tontit varattiin ennen tätä määräaikaa, joten niiden hinta on alennuksen mukainen.

Etuovi.comista löytyy myös Mammuttikodin ilmoitus, jossa myydään Roholaan rakennettavaa talopakettia. Pälkäneen kunta teki tammikuussa Mammuttikodin kanssa markkinointiyhteistyösopimuksen Roholaan ennakkomarkkinoitavasta talosta. Sopimus päättyi 31. toukokuuta, eikä Mammuttikodilla ole Roholaan virallista tonttivarausta.

Roholaa on kesällä markkinoitu näyttävästi, eikä uusia markkinointitempauksia ole enää tänä vuonna luvassa.

–  Ensi vuoden tonttimarkkinointia suunnitellaan, mutta tarkoituksena on markkinoida kaikkia Pälkäneen kunnan tontteja emmekä keskity mihinkään alueeseen yksistään, Koivisto linjaa.

Roholan alueen tontteihin on vain kaksi varausta. Tonttien 50 prosentin alennuskampanja päättyi toukokuun lopussa, eikä esimerkiksi Etuovessa markkinoitava Mammuttikoti ole tehnyt virallista tonttivarausta. Roholan tiet ja katuvalot ovat jo valmiina.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.