Tursolan päiväkodin väistötilat pienentävät parkkialuetta – Tilojen vuokraus maksaa 488 000 euroa

Tursolan päiväkodin parkkialueelle rakennetaan väliaikaiset väistötilat, jotka valmistuvat syyskuun alkupuolella. Toukokuussa Tursolassa paloi C-rakennus, joten nyt noin 30 lasta tarvitsee uudet tilat.

Toukokuussa palaneen Tursolan päiväkodin C-rakennuksen tilalle rakennetaan  väliaikaiset väistötilat.

Rakennuksen alue on nyt aidattu väistötilojen pystytyksen vuoksi. Tila otetaan päiväkodin parkkialueelta, joka pienenee nykyisestä.

Päiväkodin väistötilat vuokrataan Cramo Adapteo Oy:ltä ja niiden vuokra-aika on 1.9.2019–31.5.2020. Kangasalan kaupunki voi halutessaan ostaa kuusi kuukautta lisää vuokra-aikaa ajalle 1.6.2020–30.11.2020.

Väistötilojen vuokraus maksaa 488 493  euroa. Vakuutusyhtiö korvaa 12 kuukauden kustannukset 13.5.2019 lähtien vaurioituneen rakennuksen mukaan. Perustamis- ja maanrakennustöiden kustannukset sisältyvät kuukausivuokraan.

Väistötilat tulevat Tursolan päiväkodin välittömään läheisyyteen ja ne valmistuvat syyskuun alkupuolella. Tällä hetkellä lapset ovat omassa yksikössä eli Tursolan päiväkodissa väliaikaisissa tiloissa kuten salissa.

Työmaasta ei suurta haittaa

Tursolan päiväkodin johtaja Marjo Tiilikka kertoo, että  arki on sujunut hienosti, eikä lasten saliin sijoittaminen ole tuonut ongelmia päiväkodin arkeen.

Työmaasta ei ole ollut suurta haittaa Tursolan toiminnalle ja lapset ovat päässeet seuraamaan aitiopaikalta työkoneita.

– Parkkialue pienenee vajaalla puolella. En usko, että tästä tulee suurempaa ongelmaa, Tiilikka kommentoi.

Tiilikan mukaan kesä sujui hyvin Tursolassa. Vain paloviikolla lapset joutuivat olemaan evakossa. Tulevat väistötilat ovat riittävän isot.

– Meidän kolmisenkymmentä lastamme mahtuvat väistötiloihin mainiosti, koska tilat ovat mitoitettu isommalle lapsimäärälle.

Tursolassa on kuusi päiväkotiryhmää sekä esiopetusryhmät koulun yhteydessä.

Varhaiskasvatuksen johtaja Anni Aalto-Ropo sanoo, että kaikille Kangasalan lapsille on löytynyt hoitopaikka. Yksittäisiä hajapaikkoja on jäljellä eri puolella kaupunkia.

– Täynnä olevilla alueilla kuten Vatiala, Suorama, Ruutana, joudutaan paikkaa tarjoamaan muilta kaupunkialueilta. Paikkoja on tarjottu kohtuullisen matkan päästä.

Väistötilat vievät Tursolan päiväkodin parkkialueelta hieman tilaa.  Näiden väistötilojen vuokraus yhdeksäksi kuukaudeksi maksaa 488 493  euroa.