Sappee rakennuttaa lisää lumetusvoimaa – talveksi tulossa 22 uutta hybriditykkiä, investoinnin arvo on 300 000 euroa

Uuden lumetusinfran rakennustyöt ovat jo kovassa vauhdissa. Sappeen matkailukeskukseen rakennettiin viime syksynä pieni kuuden lumitykin testilinja. Testilinjan tarkoituksena oli kokeilla eri valmistajien hybridilumitykkejä sekä modernia automatisoitua lumetusjärjestelmää. Kokeilujakso oli onnistunut, ja sen pohjalta luotiin suunnitelmat syksyksi 2019.

Sappeen matkailukeskukseen rakennetaan uutta lumetuslinjastoa noin 800 metriä. Lumetuslinjasto sisältää painevesi- ja paineilmalinjaston rinnealueelle sekä lumetuspumppaamon tehostamisen. Linjastoon asennetaan 22 uutta, 12 metriä korkeaa hybriditykkiä. Tykit asennetaan rinnealueelle kiinteiksi.

Uuden automatisoidun lumetusalueen koko on noin viisi hehtaaria, ja uuden linjaston myötä Sappeen rinnealueen lumetukseen kuluva aika voi parhaimmillaan jopa puolittua. Lumetusinfran rakennustyöt saadaan päätökseen loppusyksystä.

Uusi lumetuslinja lumitykkeineen on käytössä heti ensimmäisissä lumetusjaksoissa. Investoinnin suuruus on yhteensä noin 300 000 euroa.

– Toimialamme tärkein elementti on lumi. Sappeen sloganina on toiminut jo vuosia: talvet tehdään. Me haluamme tehdä lumiset olosuhteet rinteillemme niin hyvin ja niin nopeasti kuin sääolot sen vain mahdollistavat. Nyt valmistuva lumetusinfra luo meille mahdollisuuden avata talvikausi laajemmalla rinnealueella kuin aiemmin, Sappeen matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen kertoo.

Sappeen rinneliiketoimintajohtaja Kosti Puurunen jatkaa, että vaihtelevien talvisääolojen vuoksi lumetuksen aikaikkunat ovat käyneet entistä lyhyemmiksi.

– Investoinnilla haluamme taata sen, että lumetuskalustoa on riittävästi talven tekemiseen. Uudet hybriditykit ovat hyvin energiatehokkaita, Puurunen lisää.

Nyt rakennettava lumetusinfra kattaa noin viiden hehtaarin suuruisen alueen.