Rautajärven koululaiset ovat päässeet maistelemaan omassa perunamaassa kasvaneita perunoita

Perunoita nostamassa.

Rautajärven koululla nostettiin perunoita omalta maalta. Keväällä 1.–4. -luokkalaiset istuttivat perunoita koulun läheiselle pellolle. Kesän aikana perunamaata hoiti rautajärveläinen Tarmo Riihilahti. Syksyllä oppilaat kävivät kitkemässä perunamaan.

– Piti olla varovainen, ettei tallonut tai vetänyt vahingossa perunanvartta ylös, Heta Sumioinen muistelee kitkemispuuhia. Kimi Aho lisää vielä, että rikkaruohot vietiin kottikärryillä koulun omaan kompostiin.

Oppilaat nostivat perunat maasta syyskuun loppupuolella.

– Aluksi ajattelin, että perunannosto on ihan tylsää hommaa. Laitoin hienot työhanskat käteen ja lähdin perunamaalle. Kun olin vähän aikaa touhunnut, ymmärsin, että perunannosto onkin ihan mukavaa puuhaa, Viljami Niiranen miettii.

Jenny Laineenkin mielestä perunoiden nosto talikolla oli kivaa. Perunoita tuli kaikkiaan kuusi laatikollista.

Nyt koulussa on syöty omia perunoita. Oppilaat ovat itse pesseet perunat. Kaikki ovat kehuneet perunoita maukkaiksi. Aatu Suksian mielestä koulussa kasvatetut perunat maistuvat yhtä hyviltä kuin mummolan perunat.

Perunaa omasta perunamaasta.
Kyllä maistuu!