Sirpa Kurppa luennoi ruokaturvasta Pälkäneellä

Tutkimusprofessori emerita Sirpa Kurppa luennoi ruokaturvasta Pälkäneellä keskiviikkona 23. lokakuuta. Tietoa ruoan ympäristövaikutuksista ja kestävyydestä kuullaan Pälkäneen yhteiskoulun auditoriossa kello 18–20. Paikan päällä on myös kahvitarjoilu.

Nykyisin on vallalla selkeä käsitys siitä, että kestävä ruokatuotanto luodaan nimenomaan paikallisesti.

– On olemassa niin sanottu planetaarinen ruokavalio, joka määrittelee terveysperustein laadukkaan ja tasapainoisen ruokavalion. Näistä päälinjauksista tehdään kestävässä ruoantuotannossa paikallisia sovellutuksia: pitää käyttää kunkin luontokohteen resursseja paikallisten olosuhteiden mukaan, Sirpa Kurppa sanoo.

Kaikille avoimen ja pääsymaksuttoman tilaisuuden järjestää Pälkäneen seudun soroptimistit.