Sappee aloitti lumetuksen – laskettelukauden aloitusta joutuu vielä hetken odottelemaan

Lumetus on aloitettu Sappeen hiihtokeskuksessa. Kuva on otettu tiistaina. Kuva: Kosti Puurunen

Pälkäneellä sijaitsevan Sappeen Matkailukeskuksen laskettelurinteiden lumetus aloitettiin maanantai-iltana. Aloitusajankohta on hyvin tavanomainen, sillä lumetuksen aloittaminen on useina vuosina ajoittunut juuri loka–marraskuun taitteeseen.

Lumetus on käynnissä seitsemässä Sappeen 13 rinteestä. Ensimmäiset rinteet saadaan tavallisesti auki silloin, kun lumetusta on pystytty tekemään reilun viikon ajan. Optimaalinen olosuhde lumetukseen on kymmenen asteen tyyni pakkassää. Ennusteet lupaavat lähipäiville sekä pientä pakkasta että yhden tai kahden asteen plussakeliä.

– Tykitys on nyt saatu käyntiin ja kelien mukaan edetään. Rinteiden avaamisesta vielä ensi viikonloppuna emme haaveile. Keskimäärin olemme saaneet rinteet auki joulukuun alussa, mutta vaihtelu on suurta: joskus laskettelemaan on päässyt marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna, mutta joinakin vuosina taas vasta joulun jälkeen, rinneliiketoiminnanjohtaja Kosti Puurunen kertoo.

Sappeella on investoitu lumetusinfran tehostamiseen viime vuosien aikana paljon. Tänä syksynä lumetuskapasiteetin tehostamiseen sekä automatisointiin investoitiin yli 300 000 euroa. Investointien avulla Sappeen rinteet saadaan avattua entistä nopeammin. Kauden avaukseen saadaan myös aiempaa useampi rinne auki.

Kampanja päättyy kuun puolivälissä

Sappee aloitti ensimmäisenä Suomessa kausikorttien myynnin julkisella haastekampanjoinnilla vuonna 2017. Tämän syksyn kampanjan tavoitteena on saada 12 222 kausikorttivarausta 15. marraskuuta mennessä. Tämänhetkinen varaustilanne on ylittänyt 10 000 varauksen rajan.

– Kausikorttikampanjan varaustilanne on hieman edellä odotetusta, joten olen erittäin luottavainen, että saavutamme tavoitteemme ja asiakkaamme saavat kausikortin erittäin edulliseen hintaan. Asiakasmäärämme ovat kasvaneet viime vuosina noin neljänneksen, Sappeen Matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen kertoo.