Kaikkien aikojen paras Jukola – kävijät olivat hyvin tyytyväisiä Kangasala-Jukolaan

Viime kesänä suunnistetun Kangasala-Jukolan järjestelyihin oltiin hyvin tyytyväisiä. Kuva: Antti Harkko

Kangasala-Jukola sai kävijätutkimuksessa kaikkien aikojen parhaat arvosanat. Sponsor Insight Finland teki Jukola-kävijöille kyselyn, jossa tutkittiin tyytyväisyyttä tapahtumaan ja sen osa-alueisiin sekä etsittiin kehityskohteita tuleville vuosille.

Vastaajista 95 prosenttia oli tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä Kangasala-Jukolaan kokonaisuutena. Tämä on kaikkien aikojen korkein tyytyväisyysprosentti siltä ajalta, kun kyselyä on toteutettu. Lahti-Hollola Jukolassa tyytyväisyysprosentti oli 89 ja Joensuu-Jukolassa 92.

Parhaan arvosanan sai Jukolan tunnelma. Peräti 96 prosenttia kertoi olevansa tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä tapahtuman tunnelmaan. Yli 90 prosentin tyytyväisyysarvosanaan pääsivät myös seuraavat kohdat: tapahtuman urheilullinen anti, maksutavat palveluissa, tapahtumapaikka yleisesti sekä tapahtumahenkilöstön asiakaspalvelu.

Eniten tyytymättömyyttä oli liikennejärjestelyihin ja bussikuljetuksella saapumiseen liittyen. Nämä ovatkin joka vuosi Jukolan suurimpia haasteita. Kangasalla pahoja ruuhkia ei muodostunut, mutta ulkoistetun bussikuljetuksen aikataulut eivät pitäneet kiireaikoina.

Kaikkien aikojen parhaan Jukolan ohella Kangasala-Jukola oli kaikkien aikojen suurin. Venlojen ja Jukolan viesteissä suunnisti yhteensä 20 592 suunnistajaa.