Lastenmusiikki soi Kangasalan pääkirjastossa

Näyttelijä Emilia Pokkinen ja huilisti Päivi Pöyhönen menevät kirjastolla Koipihumpan tahtiin.

Lastenmusiikkipäivä on valtakunnallinen juhlapäivä, joka muistuttaa lastenmusiikin tärkeydestä. Lapsilla on oikeus ja tarve omaan musiikkiinsa.

Lastenmusiikki kokosi viime vuonna Kangasalan pääkirjastoon toistasataa pientä musiikin ystävää laulamaan ja musisoimaan yhdessä. Tänä vuonna päivä käynnistyy MLL:n kaikille avoimilla muskareilla pääkirjaston lasten- ja nuortenosaston Hiekkalinnassa. Kello 10.15 on vauvamuskari alle 1-vuotiaille ja kello 11 sisarusmuskari 0–6-vuotiaille. Muskarit kestävät noin puoli tuntia eikä niihin tarvitse ilmoittautua.

Illansuussa jatketaan Harjula-salissa Koipihumpan tahtiin. Näyttelijä Emilia Pokkisen ja huilisti Päivi Pöyhösen musiikillinen teatteriesitys pohjautuu Jukka Itkosen hullunkurisiin runotarinoihin. Esitys alkaa kello 17.30 ja kestää noin puoli tuntia.

Ilta huipentuu kello 18.30 koko perheelle sopivalla klassisella musiikilla, jota pianisti Jyrki Lähteenmäki Harjula-salissa esittelee. Kyseessä on Valkeakoski-opiston musiikinkuuntelukurssin kaikille avoin kerta.