Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Tomi Närhinen: ”Uskon Huittisten Säästöpankin ja Aito Säästöpankin yhdistymisen toteutumiseen”

Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Tomi Närhinen kehuu Huittisten Säästöpankin ja Aito Säästöpankin yhdistymisaikeita. Hänen mukaansa vastaavia yhdistymisiä tullaan näkemään lisää jo lähitulevaisuudessa säästöpankkiryhmässä.
Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Tomi Närhinen kehuu Huittisten Säästöpankin ja Aito Säästöpankin yhdistymisaikeita. Hänen mukaansa vastaavia yhdistymisiä tullaan näkemään lisää jo lähitulevaisuudessa säästöpankkiryhmässä.

– Uskon, että taitavasti valmisteltu Huittisten Säästöpankin ja Aito Säästöpankin yhdistyminen etenee suunnitelmien mukaisesti maaliin ensi keväänä, Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Tomi Närhinen sanoo Pirkanmaan Lehtitalolle. Närhisen mukaan pirkanmaalais-satakuntalainen säästöpankkikaksikko suorastaan näyttää kannustavaa esimerkkiä myönteisestä toimialan tulevaisuuden haasteiden ratkomisesta. Hän uskoo, että yhdistymiset vilkastuvat säästöpankkiryhmän sisällä.

Tomi Närhinen peukuttaa vuolaasti fuusiouutiselle, jonka tamperelainen Aito Säästöpankki ja huittislainen Huittisten Säästöpankki kertoivat medialle tänään maanantaina aamulla.

Närhinen kehuu tapaa, jolla Aito Säästöpankin ja Huittisten Säästöpankin johto on valmistellut yhdistymishankkeensa.

– Uskon, että tämä hanke menee täydellisesti maaliin!

Närhinen muistuttaa, ettei Huittisten Säästöpankki ole ensimmäistä kertaa piispaa kyydissä. Kiukoisten Säästöpankki liittyi Huittisten Säästöpankkiin tämän vuoden alkupuolella.

– Muutenkin säästöpankkikentällä on ollut myönteistä elämää fuusioiden suhteen. Suomenniemen Säästöpankki on lyönyt hynttyynsä yhteen Säästöpankki Optian kanssa. Myös pikkuruiset Kalannin Säästöpankki ja Pyhärannan Säästöpankki yhdistyivät; Uusi pankki sai nimekseen Säästöpankki Kalanti-Pyhäranta.

Närhinen korostaa, että pankkien on perusteltua tehdä tulevaisuuslinjauksensa silloin, kun ne ovat hyvässä hapessa. Hänen mukaansa haasteet on tunnistettava ja niihin on suhtauduttava realistisesti.

– Kun pankin liiketoiminta menee hyvin, uudistukset ja muutokset sujuvat suotuisasti. Toiminta kasvaa ja kehittyy.

Närhinen painottaa, ettei Säästöpankkiliitolla ole jotakin yhtä maalia, jota kohden jäsenpankkeja ajettaisiin. Hänen mukaansa fuusiotielle lähteneet pankit ovat olleet tyytyväisiä päätöksiinsä.

Närhinen teroittaa, että isossa kuvassa säästöpankkiryhmän parillakymmenellä pankilla pyyhkii hyvin.

– Asiakkaat tykkäävät meidän toimintakulttuuristamme. Asiakastyytyväisyysmittaukset antavat meille korkeita arvosanoja.

– Olemme onnistuneet vahvistamaan palvelukonseptiamme, jossa hyvässä sovussa on moderni digitekniikka sekä perinteiset säästöpankin arvot. Olemme löytäneet oman tien tehokkuuden saavuttamiseen. Se on välttämätöntä 2020-luvulla tällä toimialalla.

Närhinen muistuttaa, ettei säästöpankkiryhmän pidä taistella tuulimyllyjä vastaan. – Meidän jäsenpankkimme eivät muuta globaalia trendiä muuksi! Tämä on fakta.

– Suuntaamme kasvukeskuksiin ja nappaamme niistä uutta jalansijaa, markkinaosuutta. Uuden reviirin valtaaminen on sujunut hyvin. Huittisten Säästöpankin yhdistyminen Aito Säästöpankkiin kertoo juuri siitä, että uusi Aito Säästöpankki haluaa lujittaa asemaansa Tampereen kasvavalla kaupunkiseudulla sekä voimistuvassa Pirkanmaan maakunnassa.

Säästöpankkiryhmä on neljänneksi suurin toimialalla Suomessa.

– Missionamme on asiakkaidemme etu.