Sappeessa lainattiin lähes 700 kirjaa

Valtava shokki oli lukea Sydän-Hämeen Lehdestä, että Pälkäneen SIVISTYSlautakunta ehdottaa Sappeen ja Laitikkalan kirjastojen lakkauttamista. Medelplanin ja lukutaidon juhlavuonna päätös hämmentää. Kirjastonjohtaja Seija Heikkilältä sain tiedon, että Sappeen lainausaseman kulut ovat noin 2600 euroa vuodessa. Kirjasto on avoinna puolitoista tuntia kerran viikossa, paitsi heinäkuun sunnuntaisin kolme tuntia. Viime vuonna Sappeessa lainattiin 682 kirjaa ja lainaajia oli 38. Kirjastonhoitaja Panu Vuorenmaa kertoi, että tänä vuonna on tullut 11 uutta lainaajaa. Heitä tuli muun muassa Pohjalahdesta, Luikalasta ja Salmentakaa, kun Salmentaan lainausasema viime keväänä lakkautettiin.

Seija Heikkilä lähetti myös kulut per lainaaja, jotka ovat Onkkaalassa 3,00 euroa, Sappeessa 3,70 euroa, Luopioisissa 4,15 euroa, Aitoossa 5,21 euroa ja Laitikkalassa 7,4 euroa.

Sappeen lainausasema on olennainen osa myös Sappeen kylän kesää, sillä kirjasto on koululla avoinna heinäkuun sunnuntaisin kahvilan ja torin kanssa. Vapaa-ajan asukkaat hämmästelevät kirjaston laajaa ja tuoretta kokoelmaa ja poistuvat onnellisina uutuuskirja kainalossaan: ”Että tämä on täällä! Tampereella tätä saisi jonottaa kuukausikaupalla.” Kiitos kuuluu kirjastonhoitaja Panu Vuorenmaalle, joka vaihtaa kirjat usein ja tuo tilatut kirjat Sappeeseen.

Päivi Heinonen