Kaksi nuorta urheilijaa Sydän-Hämeestä pääsi Valion stipendiaateiksi

Valio Akatemia on valinnut stipendiaatit vuodelle 2020. Sydän-Hämeen alueelta palkittuja nuoria urheilijoita on kaksi: suunnistaja Rauli Aho Pälkäneeltä ja uimari Jami Ihalainen Kangasalta.

Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen nuorille urheilijoille on myönnetty 44 stipendiä yhteensä 21 250 euron arvosta. Alueen stipendit jaetaan keskiviikkona 20. marraskuuta Tampereella.

Valtakunnallisesti Valio Akatemia jakaa lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemiseen 308 stipendiä yli 130 000 euron arvosta. Palkinnot ovat raha-, tuote- ja ravitsemusstipendejä. Raha- ja tuotestipendejä käytetään esimerkiksi harrastusmaksuihin, tilavuokrien maksamiseen, valmentajien palkkioihin, kausimaksuihin, kisamatkoihin ja varustehankintoihin. Ravitsemusstipendeillä taas tuetaan urheilijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa.

Mukana stipendiaatteja olivat valitsemassa ohjelman kummit: jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi.