Kangasalalainen Ellimaija Ahonen valittiin kansainväliseen luottamustehtävään

Ellimaija Ahonen ja Jenni Ahlstedt.

Kangasalainen Ellimaija Ahonen on valittu kansainväliseen luottamustehtävään nuorkauppakamareiden maailmankokouksessa Tallinnassa. Ahonen valittiin Junior Chamber Internationalin (JC)) vice president -virkaan. Ahosen vastuualueita ovat Itävalta, Sveitsi, Saksa, Belgia ja Hollanti. Vice president -virkaan valittiin myös ylöjärveläislähtöinen Jenni Ahlstedt, jonka vastuualueina ovat Skotlanti, Irlanti, Malta, Kypros, Moldova, Italia sekä Iso-Britannia.

Vuosittain valitaan 17 henkilöä JCI Vice President -virkoihin, joista viisi Eurooppaan ja neljä kullekin muulle maanosalle. Viranhaltijat kuuluvat Junior Chamber Internationalin hallitukseen ja toimivat yhteistyössä maanosaorganisaation ja kansallisten nuorkauppakamarihallitusten kanssa.

Ahonen ja Ahlstedt tukevat kansallisia organisaatioita muun muassa strategiassa ja kehitystoiminnassa – he taustoittavat kansalliseen päätöksentekoon tulevia asioita, pitävät yllä kansallisten puheenjohtajien verkostoa ja vuoropuhelua, vaalivat tiedonkulkua ja auttavat erityisesti kehittyviä organisaatioita toiminnassaan.

Ellimaija Ahonen on toiminut useissa viroissa aiemmin, muun muassa Pirkanmaan Nuorkauppakamarin puheenjohtajana 2014, Suomen Nuorkauppakamareiden Alue C:n aluejohtajana 2016 sekä kansallisena puheenjohtajana 2019. Hänet on palkittu maailman parhaana nuorkauppakamareiden puheenjohtajana vuonna 2014.