Joulun aikaan siirrytään rikkaasti Kukkian kylissä

Joulun aikaan johdattelee hengellisten ja joululaulujen konsertti Luopioisten kirkossa perjantaina 29. marraskuuta kello 18. Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsän kyläyhdistys on päättänyt tarjota kaikille mahdollisuuden rauhoittua juhlajakson alussa iltatunnelmilla kohti joulua. Tunnelmoimaan saapuvat bassobaritoni Antti Hauhtonen, sopraano Meri Kalanti ja pianisti Minna Kallasvaara. Ohjelmalehtisistä kertyvät kympit lahjoitetaan kirkkorakennuksen ylöspitoon.

Adventtilauantai 30. marraskuuta on täynnä tapahtumia. Luopioisten koulun myyjäiset ja musiikkikahvila aloittavat yhdeksältä ja oppilaat siirtyvät noin kello 12.30 kulkueena torille. Elotähkä aloittaa Rautajärvellä joulupuurolla kymmeneltä, ja Rautajärven koulun tiernapojat käyvät viihdyttämässä puurosta nauttivia yhdeltätoista.

Luopioisten yrittäjien joulunavaus starttaa puolelta päivin. Tiernapojat saapuvat Pytingille yhden aikaan. Samaan aikaan aloittaa kahdeksi tunniksi Aitoon koulun joulukahvila. Varmaan muissakin kylissä on tuona päivänä liikehdintää.

Sunnuntaina ovat vuorossa ainakin adventtijumalanpalvelus kirkossa kymmeneltä ja Rautajärven joulumyyjäiset yhdestätoista kahteen. Ahkerat tiernapojat tuovat joulun sanomaa sinnekin puolen päivän aikaan. Aitoossa puolestaan on kahdeltatoista reserviupseerien ja reserviläisten järjestämä maanpuolustusjuhla, jossa juhlaesitelmän pitää kenraalimajuri, valtiotieteiden tohtori Pertti Salminen kokonaismaanpuolustuksen viranomaisyhteistyön kehityskuluista kylmänsodan aikana ja sen jälkeen.