Haanloukkaassa luistellaan taas

Haanloukkaan tekojää päästiin avaamaan 30.11. Pälkäneen Onkkaalassa. Tekojää on ollut käytössä lähes koko ajan sen jälkeen. Haanloukkaassa on ollut pieniä alkuhankaluuksia, kun kentän käyttäjät kolailivat lumia useista kielloista huolimatta laitojen reunoille. Taivaalta tuleva vesi yhdistettynä lumikasoihin ja alta päin -8 astetta pakkasta aiheuttaa jäähän jääklimppejä. Ne on kuitenkin saatu korjattua.

Haanloukkaan jää oli maanantaina näin hyvässä kunnossa.

– Yleensäkin plus 5 astetta ja kova vesisade on tekojäälle hankala yhdistelmä. Näissä tilanteissa jää on jouduttu sulkemaan, ja sateen loputtua isoimmat vedet työnnetään pinnalta pois, minkä jälkeen odotetaan jäätymistä. Haanloukkaan Facebook-sivu tiedottaa näistä muutoksista lähes reaaliaikaisesti, Pälkäneen liikunta-ja vapaa-aikasihteeri Petri Ketola kertoo.

Atte Rautava

Kirjoittaja on Pälkäneen yhteiskoulun yhdeksäsluokkalainen, joka tutustuu työelämään Sydän-Hämeen Lehdessä