Onko Pälkäneelle tulossa valkoinen joulu?

Tänä vuonna valkoista joulua päästään viettämään vain maan pohjoisosissa. Pälkäneellä valkoisen joulun tulo on vielä epävarma. Seuraavan 10 vuorokauden sääennuste lupailee Pälkäneelle plusasteita. Yöllä ilma kuitenkin viilenee ja tulee vähän pakkasta.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan lumen tulon todennäköisyys Pirkanmaalla joulukuussa on 62 prosenttia. Pirkanmaalle pysyvä lumipeite saadaan yleensä marras-joulukuun tienoilla.

Joulukuun lumiennätys tehtiin Suomessa vuonna 2010: 31.12.2010 lunta tuli 29 senttiä. Vähiten lunta joulukuussa on saatu vuonna 2015, jolloin oltiin 22 päivää ilman lunta. Kaikkien aikojen suurin lumensyvyys Suomessa on ollut 190 senttimetriä. Lukema on mitattu käsivarren Lapissa Enontekiön Kilpisjärven kylässä 19.4.1997.

Atte Rautava

Kirjoittaja on Pälkäneen yhteiskoulun yhdeksäsluokkalainen, joka tutustuu työelämään Sydän-Hämeen Lehdessä

Pysyvää lumipeitettä saadaan näillä näkymin vielä odotella hetken aikaa Pälkäneellä.