Teatteri herätteli nuoria ajattelemaan – suorituspaineet yhdistivät näytelmässä luokan priimusta ja jääkiekkoilijaa

Jääkiekkoilijan poika Hannes ja luokan priimus Emmi huomaavat heillä olevan yhteisiä ongelmia elämässään ja alkavat pistää yhdessä hanttiin.

Kyseessä on Teatteri Taimisen Onnen manifesti -näytelmä, jonka parissa nuoret viihtyivät kesken koulupäivän Sariolan koulussa Sahalahdella. Yläastelaisille ja lukiolaisille suunnattu esitys käsittelee yhteiskunnan ja vanhempien nuorille luomia suorituspaineita kahden luokkakaverin näkökulmasta. Näytelmä kannustaa onnen ja menestyksen teemojen kautta jokaista nuorta etsimään omaa polkuaan elämässä.

2002 perustettu Teatteri Taimine on kiertueteatteri, joka omien sanojensa mukaan pyrkii tarjoamaan nuorille ja lapsille laadukasta uutta draamakirjallisuutta käsitellen ajankohtaisia aiheita.

Esityksiin kuuluu opettajan johdolla näytelmän teemoja pohdiskelemaan kannustavia lisämateriaaleja, jotka koostuvat erilaisista videoista, keskusteluaiheista ja tehtävistä.

Teatterinjohtaja C.G. Wentzelin mukaan teatterin tavoitteena on puolustaa nuorten näkökulmaa.

– Nuoret ovat vaativa yleisö, joten jokainen teos tehdään huolellisesti ja omalla ajallaan. Siksi Onnen manifestin luominen alusta loppuun kesti kolme vuotta, hän sanoo.

Wentzel kertoo haluavansa tehdä työllään jotakin hyödyllistä – ja luoda nuorille sekä mielekästä että opettavaista viihdettä.

 

Eveliina Sundberg

Kirjoittaja on Sydän-Hämeen Lehdessä TET-jaksonsa viettänyt Pälkäneen lukion oppilas