Joulutulille on kokoonnuttu jo 25 vuoden ajan – tämän joulun tulet syttyvät ensi viikon lauantaina

Tunnelmalliset joulutulet Syrjänharjun tutussa supassa syttyvät taas lauantaina 21. joulukuuta kello 17.30. Tapahtuman järjestävät yhdessä Pälkäneen reserviläisjärjestöt ja seurakunta. Joulutulet ovat koko perheen juhla – moni isä ja äiti on itsekin ollut lapsena mukana tulilla.

Jouluevankeliumin lukee Ville Munukka ja joulupuheen pitää Kalevi Koivisto, joka yhdessä jo edesmenneen Timo Hartmanin kanssa johti ensimmäisten tulien järjestelyjä 25 vuotta sitten. Mukana on myös Korsukööri ja tietenkin yhteislaulua. Ohjelman jälkeen on vuorossa ilmaista makkara- ja mehutarjoilua. Paistokeppien kanssa on makkaroita mukava itse grillata.

Viime vuonna joulutulilla oli noin 250 kävijää. Nuijan mäeltä alkaen tullaan siis ylös vesitornille – tulet ja jätkänkynttilät ohjaavat tornilta parin sadan metrin päässä olevaan suppaan. Autoilla näkötornin paikoitukseen ajavien on hyvä tulla ajoissa ja ajaa varovasti – harjutiellä on paljon jalankulkijoita ja lapsiperheitä.

Joulutulet syttyvät Syrjänharjun supassa lauantaina 21. joulukuuta. Kuva vuoden 2017 joulutulilta.