Salla Santapukki kävelee korkeuksissa – ”En tiedä, onko kellään muulla Suomessa vielä tällaisia…”

Liuksialan päiväkodin lapsilla riitti ohi kulkeneelle Salla Santapukille iloisia kysymyksiä. Kävelijä on reaktioon jo tottunut, mutta silti se lämmittää mieltä edelleen.

Mitä ihmettä sieltä tulee? 22-vuotias Salla Santapukki kertoo, miksi hän kääntää päät muun muassa Liuksialan suunnalla.

”Näillä laitteilla ei vielä ole suomenkielessä nimeä, tai en ainakaan ole sellaista kuullut. Englanninkielessäkin näillä on monta eri nimeä, mutta ehkä näille kehkeytyy jokin hauska suomenkielinen nimitys. Ne ovat siis ikään kuin kaikille tutut puujalat, mutta niissä on lennokkaan askeleen mahdollistava jousi kummassakin.

Olen hankkinut ne ihan hauskanpitoa varten, sillä minusta ne jo näyttävät aivan mainioilta. Ajattelin, että ne saisivat minut myös ulkoilemaan ja liikkumaan enemmän, ja näin kävi.

Jotkut tekevät näillä erilaisia temppuja, mutta minä hankin nämä vasta äskettäin, joten suuret temput saavat vielä odottaa.

Haaveilin näistä monta vuotta, enkä muista mistä kaikki alkoi. Saatoin nähdä Youtubessa videoita, jotka käynnistivät innon. Yritin muutamia vuosia sitten tilata niitä Pohjois-Amerikasta, mutta sieltä firmat eivät suostuneet postittamaan Eurooppaan eikä Euroopassa ollut valmistajia.

Nyt viimein tänä vuonna sain vinkin mistä etsiä, ja saatoin tilata ne. En tiedä, onko kellään muulla Suomessa vielä tällaisia, mutta jos on, olisi hauska lähteä koikkelehtimaan yhdessä.

Kuljeskelen näillä kaupungilla, asfaltoiduilla jalkakäytävillä tai missä vain kovilla alustoilla. Hiekalla ja nurmella on liukkauden vuoksi vaikea kävellä, muttei täysin mahdotonta. Pitää vain kävellä vähän varovaisemmin…

Nämä saavat ihmisissä todella usein aikaan hilpeyttä, mikä saa minutkin paremmalle tuulelle. Jotkut ovat uteliaita ja toiset heittävät kannustuksia kulkiessaan ohi. Kommentit ovat todella usein olleet positiivisia tai kannustavia, ja se on ihan mahtavaa! Jotkut taas ottavat kuvia ilman lupaa, mikä vuorostaan ei ole kovin kivaa.

Kuitenkin todella ihanaa on, jos saa muidenkin päivän piristymään!”

Salla Santapukki käyskentelee erikoisjaloilla milloin missäkin, aina Turun yliopistoa myöten.