Joulumieli-tapahtumassa hyvää mieltä ja paljon kävijöitä

Viittä vaille kaksi radioon laitetaan joululevy päälle ja äänenvoimakkuus valitaan sopivaksi. Ensimmäiset innokkaat kävijät saapuvat jo heti kellon lyödessä tasan. Tunnelma on rauhallinen, ja taustalla soivat tutut joululaulut. Pian Pälkäneen Perhekeskus Pirtin ovi käykin jo tiuhaan tahtiin, ja eteisessä on ruuhkaa. Sisällä kuuluu iloista puheensorinaa ja pieniä kävijöitä kirmaa lattialla iloisesti tonttulakit heiluen.

Ensimmäistä kertaa järjestetty Joulumieli -tapahtuma keräsi lähes sata kävijää. Ilmaistapahtuma järjestettiin Pirtillä viime tiistaina. Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat valokuvaaja Tiia Ennala, Pälkäneen seudun MLL ja Pälkäneen perhetyö.

Valokuvaus nousi suosioon

Valot, studion rekvisiitta ja Niitty-Seppälän heinäpaalit on aseteltu tarkasti paikoilleen. Studion taustalla komeilee näyttävä Onkkaalan kukkahuoneen kranssi. Pälkäneläinen Tiia Ennala ottaa kuvia tiuhaan tahtiin ja assistenttina toimiva joulutonttu viihdyttää kuvauksen kohteita. Hymyä!

Lähes jokainen tapahtumaan osallistunut käy istumassa heinäpaalien päällä valokuvauksessa. Kuvissa ei hymyä säästellä! Iloinen mieli muuttuu jouluiseksi kuvamuistoksi ja lapsilla on hauskaa. Kuvauksessa otetaan rennosti ja hassutellaan.

Joulumieli-tapahtuman valokuvauspiste saavutti suuren suosion. Kuvassa poseeraavat Joonas ja Jalo Ennala. Kuva: Tiia Ennala

Ison pöydän ääreen on katettu kasa erilaisia strösseleitä, Pälkäneen seudun MLL organisoi piparien koristelua. Vanhemmat auttavat lapsiaan koristeluissa ja pienemmät malttamattomina haluavat jo haukata piparia ennen kuorrutteen kovettumista. Poskissa näkyy valkoista kuorrutetta ja lapsien kasvoilla näkyy leveä hymy.

Pälkäneen perhetyö johtaa Joulumielen korttipajaa. Pöydällä on mallina kartonkiin liimattu lumiukko. Jokaisella askartelijalla on hieman oma visionsa lumiukoista. Osa piirtää lumiukolle hatun, kaulahuivin ja hanskat kun taas muutama lumiukko sai pelkän porkkananenän.

Mielilaulun joulumuskarissa pikkutonttu kiikaroi ja etsii hukassa olleita joululauluja. Ja niitähän löytyy laulutaloista! Porsaita äidin oomme kaikki ja Joulu on taas laulettiin ja leikittiin. Joulukirkkoon säestettiin triangeleilla ja marakasseilla. Minna Liljedahl laulatti ja säesti laulut ukulelellä.

Tapahtuma keräsi paikan päällä sekä jälkikäteen Facebookissa paljon kiitosta. Moni kiitteli onnistunutta tapahtumaa, jossa tunnelma oli hyväntuulinen ja jouluinen.

Roosa Blom