Luetuimmat jutut 2019: Presidentti Sauli Niinistö tutustuu Kostia-areenaan – Höyrylaiva Satulla presidentille tarjoillaan strutsinlihaa ja pälkäneläisiä mansikoita

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 25.6.2019.

 

Presidentti Sauli Niinistö pääsee risteilemään Kostianvirralle höyrylaiva Satun kyydissä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee Pälkäneellä torstaina 27. kesäkuuta. Vierailu on presidentti Niinistön ensimmäinen virallinen visiitti Pälkäneelle.

Niinistö tutustuu muun muassa vuoden 2019 liikuntapaikaksi valittuun Kostia-areenaan. Hän keskustelee Pälkäneen kunnan johdon kanssa nuorten työllistämismallista paikallisten nuorten ylläpitämässä kahvila Tauossa.

Paikalla ovat kunnanjohtaja Jussi Teittinen, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mirva Kittilä, kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Laesterä ja kulttuurisuunnittelija Marketta Pyysalo. Myös Tauko-kahvilaa pyörittävät nuoret yrittäjät pääsevät presidentin juttusille.

Kello 14.10 kansalaiset voivat tavata Niinistön Kostia-areenan pihassa.

– Toivotaan, että mahdollisimman moni pääsisi paikalle. Sitä presidentti Niinistökin toivoo, Pyysalo sanoo.

Pyysalo iloitsee erityisesti siitä, että presidentin vierailun ohjelmassa yhdistyvät hienosti Pälkäneen ylpeydenaiheet. Kostia-areenassa Niinistö pääsee tutustumaan palkittuun uuteen liikuntahalliin ja nuorten työllistämiseen.

– Pälkäneen työllisyysluvut ovat poikkeuksellisen hyvät, Pyysalo kertoo.

Höyrylaivassa lukutaidon historiaa

Liikuntahallin jälkeen seurue suuntaa Kostianvirran höyrylaivaristeilylle, jossa on tarkoitus puhua kulttuurista ja lukutaidon historiasta. Presidenttiparin sydäntä lähellä olevat aiheet ovat siis vahvasti mukana Pälkäne-vierailulla.

Höyrylaivaristeily kestää noin 50 minuuttia. Niinistö voi nauttia Satu-höyrylaivalla sekä Kostianvirran maisemista että pälkäneläisistä herkuista. Buffet-pöytään on katettu paikallisten tuottajien toimittajia tapaksia, muun muassa pälkäneläistä leipää, strutsinlihaa ja mansikoita.

Ennen Pälkäneelle saapumistaan presidentti Niinistö tutustuu Hyytiälän metsäasemalla sijaitsevaan ilmakehää ja metsiä tutkivaan kansainväliseen mittausasemaan. Hän tapaa aseman johtoa, tutkijoita ja opiskelijoita sekä keskustelee heidän kanssaan muun muassa metsien merkityksestä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Hyytiälän metsäasema on Helsingin yliopiston alainen.

Niinistö tutustuu myös puolustusvoimien strategisen kumppanin Millog Oy:n toimintaan Siikakankaan toimipisteessä.

Rouva Jenni Haukio ei osallistu Pirkanmaan vierailulle.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.