Vuoden mittainen kokeilu Kangasalla – kirjastokino tarjoaa elokuvia kaikenikäisille

Kangasalan kirjasto tarjoaa Kirjastokinon käyttöön asiakkailleen 23.12. alkaen. Kirjastokino on uusi valtakunnallinen suoratoistopalvelu, jota voi käyttää ilmaiseksi kirjastokortilla. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä nelinumeroisella tunnusluvulla, jonka saa tarvittaessa kirjastosta. Kyseessä on vuoden kokeilu.

Kirjastokino täydentää kirjaston kokoelmaa ja sen kautta voi katsoa ulkomaisia ja kotimaisia elokuvia, dokumentteja ja lastenohjelmia. Lisäksi palvelu sisältää stand-up- ja konserttitaltiointeja sekä ruotsinkielisiä ohjelmia. Elokuvia löytyy yli 500. Sisältö vaihtuu neljännesvuosittain. Kirjautumisen jälkeen videokokoelmaa voi katsella rajoituksetta.

Palvelu hakee käyttäjän tiedot kirjastojärjestelmästä ja tarkistaa samalla kirjautuneen henkilön iän. Lapset pääsevät katsomaan omilla tunnuksillaan vain ikäisilleen tarkoitettua materiaalia. Kirjastokinoa voi katsoa uusimmilla selaimilla tietokoneella, mobiililaitteella sekä digiboksisovelluksilla. Palvelu tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta.

Kirjastokinoa on mahdollista käyttää tällä hetkellä Juupajoen, Kangasalan, Kihniön, Lempäälän, Oriveden, Parkanon, Punkalaitumen, Tampereen, Vesilahden ja Ylöjärven kuntatunnuksilla alkavilla PIKI-kirjastokorteilla.

Kirjastokino löytyy osoitteesta: www.kirjastokino.fi