Entiset lukkolaiset kokoontuivat jouluhöntsyihin: ”Tärkein tavoite – se, ettei kukaan loukkaannu – saavutettiin”

Kangasalan jäähallissa nähtiin joulun alla vauhdikasta menoa, kun Pälkäneen Lukon entiset juniorit kokoontuivat höntsäilemään yhdessä.

– Ideaali tilanne olisi tietysti ollut, että olisimme päässeet pelaamaan legendaariselle Haanloukkaan areenalle, mutta sääolosuhteiden vuoksi pelasimme varman päälle ja otimme vuoron jäähallista, tapahtumaa järjestämässä ollut Juho Hyvärinen kertoo.

Jäähallissa entiset lukkolaiset jaettiin Mustiin ja Valkoisiin. Jaot tehtiin sillä ajatuksella, että vanhat tutkaparit pääsisivät taas kiekkoilemaan yhdessä. Jäällä nähtiinkin muun muassa pakkipari Jukka Rantanen Henri Palomäki, joka luuti jo 1980-luvulla yhdessä. Samoin 1987-syntyneiden ikäluokkaa kannatelleet Jouni Heinonen ja Jarkko Leppänen pelasivat jälleen samalla puolella. Pelaamassa oli myös aktiivinen kiekkomies ja Poutahaukka-kitaristi Jouni Saario, joka kertoi olleensa aikanaan mukana Pälkäneen Lukon jääkiekkojaoston perustamiskokouksessa sekä edustaneensa historian ensimmäistä Lukon junnuporukkaa.

Kokoontuminen houkutteli paikalle yhteensä 20 ex-pelaajaa.

– Tunti pelattiin iloisella ilmeellä, ja todella tasainen ja hyvä vääntö saatiin aikaiseksi. Tärkein tavoite – se, ettei kukaan loukkaannu – saavutettiin myös, Hyvärinen huomauttaa.

Ottelua seurasi tietysti saunailta, jossa ruodittiin päivän pelin ja peliaikojen muisteloiden lisäksi itse kunkin viimeisimmät kuulumiset sekä nykykiekon tila.

Entiset lukkolaiset kokoontuivat höntsäämään yhdessä. Ylärivissä vasemmalta lukien Mikael Klasila, Atte Lepistö, Jarmo Kaarre, Olli Hyvärinen, Otto Norokorpi, Jouni Heinonen, Mikko Reinekari, Jarkko Leppänen, Jouni Saario ja Jarkko Virtanen. Alarivissä vasemmalta alkaen Jukka Rantanen, Juho Hyvärinen, Peter Zeitlin, Teemu Ahola, Timo Westerberg, Pekka Nevaranta, Juha Kaarre ja Mikko Palomäki. Edessä Jussi Jokinen (vasemmalla) ja Jouni Virtanen.

Uusi perinne?

Idea tapaamisesta syntyi lokakuussa, kun Hyvärinen oli Jarmo Kaarteen ja Jarkko Virtasen kanssa samoilla jäillä. Kolmikko alkoi miettiä, josko he saisivat entisten lukkolaisten jouluhöntsyt aikaiseksi. Ajatus herätti välittömästi innostusta. Luistin ei ehkä kaikilla kulkenut enää ihan peliaikojen malliin, mutta kova into korvasi pienet puutteet muilla pelialueilla.

– Maalivahti Jussi Jokinen esimerkiksi esitteli nykyisin harvoin esillä olevan mutta erittäin tyylikkään kilpiliimauksen, joka oli 1990-luvun hittitorjuntoja, Juho Hyvärinen nauraa.

Vanhimmat Kangasalan jäähallissa höntsäilleet pelurit olivat vuonna 1972-syntyneitä, nuorin oli syntynyt 1992.

– Kopissa kaikki tuntuivat olevan sitä mieltä, että oli niin mukavaa, että tästä täytyy tehdä jokavuotinen perinne, Hyvärinen mainitsee.