Tammitorstait käynnistyvät valkokankaalla

Filmatisoinnit maailman metropoleissa esitetyistä oopperoista, klassikkonäytelmistä ja baleteista kasvattavat suosiotaan elokuvateattereissa esitettävinä versioina. Tätä kokeillaan nyt myös Kangasala-talossa tammikuun torstai-iltoina.

Sarjan aloittaa 9.1. Wienin valtionoopperan baletti eli filmatisointi Wiener Staatsballetin esityksestä Pähkinänsärkijä-baletista. Talveen kuuluva balettiklassiko lumoaa Pjotr Tšaikovskin tutuin sävelin. Esityksessä on väliaika. Balettielokuva sopii koko perheelle.

Seuraavana torstaina 16.1. on vuorossa teatteria Lontoosta. Talvinen tarina on teatterifilmatisointi William Shakespearen näytelmästä The Winter´s Tale. Kenneth Branagh Theatre Companyn esityksessä yhdessä päärooleista loistaa Dame Judi Dench.

Sarjan aloittaa 9. tammikuuta filmatisointi Pähkinänsärkijä-baletista.

Taidetarina Monet´n lumpeet 23.1. alkaa impressionistimaalari Claude Monet´n puutarhasta Givernyssä, Ranskassa. Monet maalasi tauluihinsa vettä, valoa ja ilmaa koko maailman lumonneella tavalla. Elokuva vie hänen taiteensa äärelle taidemuseoihin eri puolilla maailmaa.

Tammikuun neljäs torstai tuo Kangasala-taloon huippupianisti Olli Mustosen. Hänen persoonassaan toiminta pianistina, kapellimestarina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi. Mustonen kiertää nyt konserttisaleja soittaen Ludwig van Beethovenin pianosonaatteja.