Sappeen joulusesonki oli vilkas

Pälkäneläisen Sappeen matkailukeskuksen joulusesonki – joulun ja loppiaisen välinen aika – oli tänä vuonna vilkas. Sappeen rinteillä vieraili noin 14 000 laskettelijaa, joka on 40 prosenttia viiden edellisen vuoden keskiarvoa suurempi määrä. Joulusesongin aikana Sappeen rinteillä kertyi noin 200 000 hissinousua.

– Sääolot eivät ole olleet kovinkaan talvisia, mutta siitäkin huolimatta laskettelijat ovat löytäneet tiensä hyvin Sappeen rinteille. Tämä on mielestäni merkki siitä, että lasketteluharrastajat ovat hiljalleen sisäistäneet sen seikan, että hiihtokeskukset tekevät talven rinteilleen. Vaikka kaupungista ja omilta pihoilta lumi puuttuukin, niin laskettelurinteillä sitä talvella kyllä löytyy, Sappeen matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen kertoo.

– Talvikautemme jatkuu pääsiäiseen saakka eli huhtikuun puoleen väliin saakka, lisää Sappeen matkailukeskuksen rinneliiketoimintajohtaja Kosti Puurunen.

Sappeen talvisesonki alkoi hieman keskimääräistä ajankohtaa myöhemmin, 13. joulukuuta. Rinteitä on avoinna nyt kuusi, ja lisää aukeaa todennäköisesti lähiaikoina.