Poliisi tutkii Tredun välikohtausta nyt varkautena ja ampuma-aserikoksena

Poliisi on edistynyt Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kangasalan toimipisteen tiistaisten tapahtumien selvittelyissä. Rikosnimikkeitä on keskiviikkoisten kuulusteluiden jälkeen muutettu vastaamaan tapahtumien kulkua. Poliisi tutkii nyt varkautta ja ampuma-aserikosta.

Vielä eilen välikohtausta tutkittiin ampuma-aserikoksen lisäksi törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua. Tästä nimikkeestä säädetään rikoslaissa, mutta poliisin mukaan kyseistä lainkohtaa ei voi soveltaa tässä rikoksessa.

– Jos vaara rikoksen toteuttamisesta on ollut muista kuin satunnaisista syistä vähäinen taikka jos henkilö on vapaaehtoisesti luopunut rikoksen valmistelusta, estänyt sen jatkumisen tai muuten poistanut oman toimintansa merkityksen rikoksen valmistelussa, 1 momenttia ei kuitenkaan sovelleta, poliisi lainaa tiedotteessaan kyseistä rikoslain momenttia.

Ellei pidätettyä vapauteta, poliisin on esitettävä häntä vangittavaksi viimeistään 10.1. kello 12 mennessä edellyttäen, että vangitsemisen yleiset ja erityiset edellytykset täyttyvät.

 

Lue myös:

Opiskelija tuli Kangasalan Tredulle käsi- ja kaasuase mukanaan, oli varautunut sytyttämään myös tulipalon

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?