Matematiikkakisan osaajat saivat stipendinsä

Pälkäneen Yhteiskoulun matematiikkakilpailun kärki sai palkintonsa keskiviikkona. Stipendit luovutti OP Kangasalan Eelis Raatikainen Kangasalan Seudun Osuuspankin Pälkäneen konttorilla.

Matematiikkakisaan osallistuivat yhteiskoulussa kaikki yhdeksäsluokkalaiset. Tänä vuonna jaetulle ensimmäiselle sijalle tasapistein kiilasivat Topi Rönni ja Vilma Suominen. Kolmannen sijan vei Silja Rantanen.

– Valtakunnallisen matematiikkakisan tehtävät ovat luonteeltaan soveltavia. Tehtävissä ei saa käyttää lainkaan laskinta, yhteiskoulun matematiikan ja tieto- ja viestintätekniikan opettaja Kari Räisälä kertoo.

Kisassa pärjännyt kolmikko aikoo suunnata peruskoulun jälkeen lukio-opintoihin. Lahjakas jääkiekkoilija Topi Rönni suuntaa Sammon urheilulukioon Tampereelle, ja myös Vilma Suominen (vasemmalla) suunnittelee lukio-opintoja jossakin Tampereen lukioista. Silja Rantanen suunnittelee jatkavansa opintojaan Pälkäneen lukiossa.