Heikki Talvitie vierailee Lepokodilla

Viipurissa syntynyt pitkän linjan diplomaatti Heikki Talvitie vierailee Kangasalan Lepokodilla tulevana sunnuntaina. Talvitien puheenvuoron otsikkona Lepokodin Kulttuurivartissa on Yhdysvallat, Venäjä ja Suomi! Kello 14 alkava tilaisuus on SVS Kangasalan järjestämä ja kaikille avoin.

Talvitie on palvellut Suomen Moskovan suurlähetystöä kolmeen otteeseen. Kun hän toimi avustajana, oli koossa vielä troikka Leonid Brežnev, Aleksei Kosygin ja Nikolai Podgornyj. Ministerineuvoksena Moskovassa hän oli 1976–1980 ja suurlähettiläänä valtavien muutosten vuosina 1988–1992.

Moskovan lisäksi Talvitie on toiminut suurlähettiläänä Belgradissa ja Tukholmassa. Hän on ollut myös EU:n Etelä-Kaukasian erityisedustajana ja ETYJ:n erikoislähettiläänä Georgiassa. Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtaja Heikki Talvitie oli 2002-2014.

Heikki Talvitie luennoi Lepokodilla sunnuntaina.