Tampereelle lasten päivystykseen hakeutuvien tulee soittaa Taysiin ennen päivystykseen lähtöä – tapaturmat hoidetaan edelleen Valkeakoskella

Pälkäneläisille ja kangasalalaisille perheille on annettu lisätietoa lasten päivystykseen Tampereelle hakeutumisen käytännöistä.

Ennen Tays Keskussairaalan lasten päivystykseen hakeutumista tulee soittaa Soita ensin -palveluun. Palvelun puhelinnumero on 03 3116 3345. Lasten päivystys palvelee tapaturmat pois lukien kaikissa lasten kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa, joiden kanssa ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään asti.

Tapaturmien kohdalla hoitoon hakeudutaan entiseen tapaan Tays Valkeakosken päivystykseen. Ennen päivystykseen lähtöä kannattaa soittaa Tays Valkeakosken päivystyksen numeroon 03 311 67260, sillä ammattilaisen tekemän arvion perusteella vamman vakavuuden vaatiessa hoitopaikka voi olla myös Acuta.

– Lasten päivystyksessä ei hoideta tapaturmia lainkaan. Tapaturmien hoito tapahtuu kunnan sovitussa päivystyspisteessä, joka meillä Kangasalla on Tays Valkeakoski silloin, kun oma terveyskeskuspäivystys on suljettu, ylilääkäri Liisa Joutsiniemi toteaa.

Kangasalan terveyskeskuksen aukioloaikoina – maanantaista torstaihin kello 8–21 ja perjantaisin kello 8–16 – lasten päivystys on edelleen Keskusterveysaseman terveyskeskuspäivystyksessä. Muina aikoina alle 16–vuotiaiden kangasalalaisten ja pälkäneläisten lasten päivystys siirtyy Tays Valkeakosken toimipisteestä Tays Keskussairaalan lasten päivystykseen maanantaista 3. helmikuuta alkaen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?