Satuja lapsille ja asiaa aikuisille – Pälkäneen kirjastolla vietetään perhepäivää

Myös Täti Taikakynä osallistuu perhepäivään Pälkäneellä.

Pälkäneen pääkirjastossa vietetään perhepäivää lauantaina 1. helmikuuta kello 10-13.30.  Pääsymaksuttomassa perhepäivässä koetaan satuja monitaiteisesti Täti Taikakynän ja Osuuskunta Uulun matkassa, rentoudutaan satuhieronnassa sekä keskustellaan kasvatuksesta emeritaprofessori Tuula Tammisen kanssa. Ohjelmaa on siis sekä lapsille että aikuisille.

Kello 10–11 järjestettävässä satuhierontatuokiossa lapsi ja vanhempi ovat vuoron perään toisilleen hierottavina ja hierojina vetäjän lukeman sadun ja siihen liittyvän hierontaohjeen mukaisesti. Satuhierontojen lisäksi tuokio sisältää luovan vuorovaikutuksellisen osuuden. Mukaan kannattaa ottaa jumppapatja tai viltti. Vetäjänä toimii Juttamari Salminen. Suositus on, että tuokioon tulee yksi lapsi yhden aikuisen kanssa. Osallistuvien lasten ikäsuositus on 2–7 vuotta.

Kello 11–12 on Täti Taikakynän ja Osuuskunta Uulun vuoro, joilta nähdään kuvitettu ja soitettu satu Luonnonlapset. Esitystä suosotellaan yli 3-vuotiaille lapsille. Täti Taikakynän ja Uulun yhteisesitys kestää 45–60 minuuttia.

Päivän lopuksi kello 12–13.30 kuullaan emerita professori Tuula Tammisen luento kasvatuksesta. Tuula Tamminen on lastenpsykiatrian emerita professori, eläkkeelle jäänyt ylilääkäri ja isoäiti sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton pitkäaikainen puheenjohtaja ja kunniapuheenjohtaja.

Tamminen pohtii luennollaan, miten lasten kasvatuksessa tarvittavat rajat ja rakkaus näkyvät arjessa eri-ikäisten lasten kanssa. Hän muistuttaa, että lapset tarvitsevat vanhemmilta aikaa ja todellista läsnäoloa: satsaus kannattaa, palkitsee ja kasvaa korkoa koko elämän ajan. Luennon jälkeen yleisö voi esittää omia kysymyksiään.

Perhepäivän järjestävät yhteistyössä Pälkäneen kirjasto ja Valkeakosken kaupunki. Tapahtuma on osa Lukemisen edistämisen kehityshanke Etelä-Pirkanmaata. Tapahtumaa tukee Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto.