”Asenteet tankotanssia kohtaan ovat viime vuosina aika hyvin kääntyneet myönteisiksi” – tanssitunneille oman kylän studiolle

Sanna Pellilä-Laakso (vasemmalla) oli ensimmäinen ilmoittautuja Johanna Miettisen tanssistudion tunneille.

Tanssistudion viime syksynä perustanut Johanna Miettinen myöntää vähän jännittäneensä tuolloin, miten tankotanssi otetaan vastaan Sahalahdella. Huoli osoittautui kuitenkin turhaksi.

– Asiattomia kommentteja ei ole tullut. Asenteet tankotanssia kohtaan ovat viime vuosina aika hyvin kääntyneet myönteisiksi, hän sanoo.

Johanna Miettisen luotsaama tanssistudio Diamonddancers tarjoaa tankotanssitunteja niin lapsille kuin aikuisillekin. Monipuolisesti eri ryhmäliikuntatunteja ilmajoogasta kahvakuulailuun järjestävän yrityksen myydyin tuote on juuri tankotanssi. Erityisesti lasten ryhmät ovat täynnä.

Miettistä ilahduttaa, että aikuisten tankotanssiryhmässä on iso ikäjakauma.

– Ihanaa, että mukana on kaikenikäisiä naisia. Helposti luullaan, että tämä on vain nuorten ihmisten harrastus.

– Toistaiseksi aikuisten puolella on tankotanssia ainoastaan naisille. Miehiäkin toivottaisiin mukaan. Isänpäivänä meillä oli miehille kokeilutunti, jolle osallistui kaksi miestä.

 

Perhekahvilan entisissä tiloissa

Omalla alueella toimivan tanssistudion tunneilla ei ennen viime syksyä ole päästy Sahalahdella liikkumaan.

– Tuli kyllä mieleen, että miten tässä käy. Sahalahti on kuitenkin pieni paikka.

Yrittäjäksi aikovaa kannusti kuitenkin se, että lasten vanhemmat kyselivät, onko lapsille omalla kylällä jotakin tanssiharrastusta. Myös halu kokeilla omien siipien kantavuutta rohkaisi lähtemään yrittäjäksi.

Päivi Taiviolalla korkkarit katossa.

Sopiva paikka tanssistudiolle vapautui entisen kunnanvirastotalon alakerrasta, kun tilat omistava MLL:n Sahalahden yhdistys muutti sieltä yrittäjätalolle. MLL on Miettiselle nyt paitsi vuokranantaja niin myös tärkeä yhteistyökumppani.

– MLL järjestää lasten tanssitunnit ja ostaa minulta palvelut.

Tanssistudiolla vedetään viikolla alkuiltaan painottuvia tunteja ja viikonloppuisin tunnit päiväaikaan. Helmikuulla yritys laajentaa toimintaansa myös Pälkäneelle. Viikonloppuisin Johanna Miettinen tekee lisäksi omia tankotanssikeikkoja.

Ensimmäisten toimintakuukausien aikana yrittäjyys on tarjonnut ammattitanssijalle myönteisiä kokemuksia.

– Hyvin on kaikki lähtenyt käyntiin.

 

Lähellä on helppo harrastaa

Paljon kertoo Sanna Pellilä-Laakson innosta lähteä tanssistudion tunneille se, että hän oli ensimmäinen ilmoittautuja ja yksi harrastajista Diamonddancers-studion järjestämällä ensimmäisellä tunnilla.

– Hirveän ihanaa, kun täällä on nyt tällainen paikka, hän hehkuttaa.

– Käyn Saarioisissa töissä ja töiden jälkeen on vaikea lähteä pidemmälle.

Pellilä-Laakso nostattaa sykettään tankotanssitunneilla ja sunnuntain sisällöltään vaihtelevilla tunneilla.

– Mukavaa, kun on erilaista. Pääsee kokeilemaan. Se[i] sopii minulle, koska tykkään haastaa itseäni.

– Johanna on hirveän kannustava, ihan huippu, hän innostuu kehumaan pidettyä ohjaajaa.

Pellilä-Laakson tavoin Sahalahdella asuva Anita Tuomisto on myös hyvin tyytyväinen omalla kylällä toimivaan tanssistudioon ja sen tarjontaan. Studiolla hän on päässyt toteuttamaan haluaan kokeilla uusia, erilaisia lajeja.

– Ilmajooga tuntuu omalta. Vähän olen yrittänyt tankotanssia, mutta se tuntuu vaikealta.

Heels-tunnin aluksi kehon lämmittelyä. Vasemmalta Johanna Miettinen,, Anita Tuomisto, Sanna Pellilä-Laakso ja Päivi Taiviola.