Pöytätennis, hiekkatekonurmi ja pomppumatto – Pikkolan liikuntapuiston rakentaminen alkamassa leikkialueesta, pelikentät seuraamassa ensi vuonna

Nykyinen leikkikenttä Pikkolan koulun ja lukion tuntumassa aiotaan purkaa. Tilalle ollaan tuomassa liikunnallista leikkikenttää, johon on suunniteltu eri-ikäisille käyviä ”liikunnalliseen leikkiin” soveltuvia välineitä, kuten köysiparkouria ja pomppumattoa. Penkit ja roska-astiat aiotaan uusia ja ympäristö valaista.

Viereen tulee alue ulkosoittimille, joiden tavoiteltu äänimaailma on rauhallinen ja harmoninen.

Lukion ja yläkoulun välisestä pysäköintialueesta puolestaan ollaan nipistämässä pois kutakuinkin puolet. Tilalle on visioitu pienpelikenttien aluetta, joka sisältäisi muun muassa kaksi katukoriskenttää ja pöytätennispaikan. Lisäksi alueelle saataisiin hiekkatekonurmipäällysteinen laidoitettu monitoimiareena, jossa olisi mahdollisuus myös lentopallon ja sulkapallon pelaamiseen.

Nykyisen koripallokentän tilalle on mietitty kasvillisuutta tai paikkaa polkupyöräpysäköinnille.

Hanke jaetaan todennäköisesti kahteen osaan: liikunnallinen leikkialue toteutetaan tänä vuonna ja varsinainen liikunta- ja pelialue vuonna 2021.

Kaupunkilaisten mielipiteitä suunnitelmista kartoittava kysely on päätetty pitää avoimena 4. helmikuuta asti. Kyselyn jälkeen suunnitelmat on tarkoitus hyväksyttää elinympäristölautakunnassa ja sitten aloittaa rakennussuunnittelun työstäminen. Kyselyyn pääset tästä.

Kaavailtu pienpelikenttien alue.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?