”Auttaja lähellä sinua” – SPR Luopioinen toteuttamaan valtakunnallista teemaa erityisesti iäkkäiden ja lasten parissa

Suru-uutinen pysäytti Suomen Punaisen Ristin Luopioisten osaston toimijat joulun alla: osaston tarmokas puheenjohtaja Helena Kanervo oli menehtynyt äkillisesti. Samana päivänä SPR:n väki, puheenjohtaja muiden mukana, oli ollut muiden toimijoiden kanssa järjestämässä onnistunutta koululaisten joulupajatapahtumaa Luopioisten seurakuntatalolla.

SPR:n Luopioisten osaston tammikuussa pidetyssä ylimääräisessä kokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Seppo Rinne. Varapuheenjohtajana toimii Raija Vaaleri. Osaston hallitukseen kuuluvat lisäksi Matti Happonen, Kerttu Iisakkila, Päivi Kosonen, Aini Pajunen, Maire Seppälä, Seija Toivonen ja Eeva Vuorinen sekä varajäsen Rauha Valkama.

Luopioisten osasto toteuttaa omalla toimialueellaan SPR:n valtakunnallista teemaa: auttaja lähellä sinua. Toimintavuosi 2020 polkaistiinkin käyntiin tammikuussa pidetyllä henkisen tuen kurssilla. Koulutus antoi eväitä muun muassa SPR:n ystävätoimintaan. Punainen Risti lievittää yksinäisyyttä välittämällä ystäviä kaiken ikäisille toisen ihmisen seuraa kaipaaville. Ystävät tapaavat toisiaan ja viettävät aikaa heille itselleen sopivalla tavalla esimerkiksi kahvitellen tai ulkoillen. Luopioisissa ystävätoiminnan yhteyshenkilönä toimii Raija Vaaleri.

Luopioisten osasto tiedottaa toiminnastaan Sydän-Hämeen Lehden MeNyt -palstalla. Yhdistyksen toiminnan painopistealueita ovat ikääntyvien lähimmäisten auttaminen ja tänä vuonna erityisesti myös lapset – edesmenneen Helena Kanervon toiveen mukaisesti. Helmikuussa alkavat taas Kahvila Pytingin soppatorstait, jotka toteutetaan yhteistyössä Aitoon koulutuskeskuksen opiskelijoiden kanssa. Vapaaehtoinen maksu soppalounaasta kilahtaa SPR:n kassaan ja käytetään yhteiseksi hyväksi Luopioisissa. Jos avun tarvetta ilmenee, SPR:n toimijoita voi ”vetää hihasta”. Toimintaan ovat kaikki tervetulleita mukaan.