Taidepappilan ystäville perustettiin oma yhdistys

Taidepappilan ystävät järjestäytyivät yhdistykseksi.

Kuhmalahden Taidepappila on keraamikko Teemu Luodon taiteilijakoti. Taidepappila on toiminut vuodesta 1971. Se on yksi vanhimmista kuvataiteen kesänäyttelyistä Suomessa ja tunnettu kulttuurikohde Pirkanmaalla.

Taidepappilan ystävien ryhmä on järjestäytynyt kuluvan talven aikana yhdistykseksi. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea ja kehittää Taidepappilan toimintaa sekä edistää kuvataiteiden harrastusta seutukunnalla.

Alkaneella toimintakaudella yhdistys osallistuu muun muassa Teemu Luodon taiteilijauran 60-vuotisjuhlanäyttelyn suunnitteluun ja toteuttamiseen. Juhlanäyttely on avoinna ensi kesänä 20.6.–10.8. Suunnitelmissa on myös järjestää taiteen lyhytkursseja ja talkoopäiviä pappilassa.

Kuhmalahden Taidepappilan ystävien hallitukseen valittiin Teemu Luoto, Maarit Björkman-Väliahdet, Lasse Majuri, Arja Marttala, Seppo Rinne ja Jukka Tuominen. Yhdistys tiedottaa toiminnastaan muun muassa Facebook-ryhmässä. Toiminnasta ja jäsenyydestä kiinnostuneet voivat lähettää sähköpostia osoitteeseen taidepappilanystavat@gmail.com.