Tanssi täytti Pitkäjärven – Moves 2020 – Pirkanmaan aluetapahtumassa oli mukana 55 tanssiryhmää

Dance Actions Kids: Roope Ankan elämä ja teot.

Nuori Kulttuuri MOVES -Pirkanmaan aluetapahtuma järjestettiin viime viikonloppuna Kangasalla Pitkäjärven koululla. Kaksipäiväisessä katselmuksessa oli mukana 55 ryhmää eri puolilta Pirkanmaata. Tapahtumaan osallistui yhteensä lähes 500 10–20 -vuotiasta nuorta.

Pirkanmaan aluetapahtuma oli osa valtakunnallista Nuori Kulttuuri MOVES -tapahtumakokonaisuutta. Tapahtumat on tarkoitettu kannustamaan ja rohkaisemaan nuoria omassa tanssiharrastuksessaan. Jokainen ryhmä sai esityksestään palautetta ammattitaitoiselta raadilta, jonka jäseninä olivat Mariikka Santaharju, Sanni Laine ja Joel Alalantela.

Raati valitsi osallistuvista ryhmistä kokonaisvaltaisesti ja monipuolisesti tanssitaidetta edustavan joukon ryhmiä edustamaan omaa aluettaan valtakunnalliselle festarille. Valtakunnallinen tapahtuma, SottiisiMoves, järjestetään Tampereella 10–14. kesäkuuta.

Kumpanakin päivänä esitykset alkoivat kello 10 ja yleisöä oli paikalla viikonlopun aikana 770. Tunnelma oli kannustava, välitön ja iloinen. Yleisö sai nauttia hienoista ja monipuolisista esityksistä. Tapahtuman järjesti Kangasalan kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut yhdessä Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kanssa.

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta. Toimintaa hallinnoi Suomen Nuorisoseurat.