Venäläisiä maalauksia esitellään Arkissa

Äiti-Venäjän kasvot maisemamaalauksissa -esitelmä kuullaan Pälkäneen pääkirjasto Arkissa lauantaina 22. helmikuuta kello 13. Tilaisuuden järjestää SVS Kangasala, ja siihen on vapaa pääsy.

Ihannekuva: venäläinen äiti saattaa pientä lastaan kouluun, tietysti. Mutta hän saattaa viedä isoa poikaansa tai isoa tytärtään pitkälle junamatkalle työkomennukselle, armeijaan, urheilukilpailuun, tapaamaan kaukaista kihlattuaan tai vuolaasti itkevänä mutta vahvana äitinä vaikka vankilaan. Niin on myös Venäjän suunnaton maa aina läsnä, turvana ja huolehtijana – vaatijanakin.

Venäjän kasvoja ja sieluakin ovat kymmenet taiteilijat ikuistaneet maalatessaan maansa maisemia: Ilja Repin kuvatessaan Volgan rantoja, Ivan Šiškin taigan loppumattomia metsiä, monet muut rannattomia viljavainioita.

Keijo Koivula