Kuhmalahden 112-päivä sai tiedon virtaamaan ja koululaiset tarttumaan kynään

Ketjuvetonäytöstä kuvasi Timo Humalisto.

Kuhmalahden paloasemalla järjestetyssä 112-päivän tapahtuman yhteydessä jaettiin tietoa, tarjottiin mahdollisuus kokeilla alkusammutusta erilaisilla välineillä ja järjestettiin myös koulupäivä.

Hälytysosaston näytöksessä esiteltiin henkilöauton niin sanottu ketjuveto ja katon poisto. Toimenpiteiden tarkoituksena on tarvittaessa helpottaa uhrin irrottamista kolariautosta.

SPR Kuhmalahti esitteli toimintaansa ja antoi ohjeita esimerkiksi tajuttoman henkilön tutkimiseen ja lapsen sekä vauvan ensiapuun.

Päivän kuluessa oli mahdollisuus tarkistuttaa käsisammuttimia, osallistua arpajaisiin ja nauttia puffetin antimista.

Kalustoesittelyssä nähtiin muun muassa Mörkö -maastopaloauto ja suuri hinausauto.

 

Koululaiset kirjoittivat 112-päivästä:

Lauantaina 15.2. Kuhmalahden VPK:lla vietettiin 112-päivää. Siihen osallistui myös koko Kuhmalahden koulu lauantaikoulupäivän muodossa.

Kuhmalahden koulun kakkosluokkalainen Emilia Ristimäki harjoitteli rohkeasti rasvapalon sammutusta Hannu Ekholmin ja Lasse Uusimaan opastuksessa.

Koulupäivä alkoi aamulla Pentosalilla yhteisellä liikuntatunnilla, jolla saivat olla myös oppilaiden vanhemmat. Tunnin aikana kierrettiin kolmea eri liikuntapainotteista pistettä opettajien johdolla.

Sen jälkeen oppilaat siirtyivät VPK:lle viettämään 112-päivää. Ohjelmassa oli muun muassa Punaisen ristin toimintapisteitä, kuten pakohuone, arvonta ja ensiaputaitojen opastusta sekä VPK:n hälytysosaston esitys ja kahvio.

Siellä oli myös alkusammutuspiste, jossa sai kokeilla sammutuspeitettä tai jauhesammutinta. Koulupäivä päättyi kello 13.

Milja Keino, Maire Hinkkala, Tytti Uusimaa ja Oona Salonen

Sanna Ahola (oikealla) opasti painesiteen tekemistä SPR:n toimintapisteellä Sofia Ristimäelle, Sanni Karjalaiselle, Emma Renvallille ja Emilia Ristimäelle. ​

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?