Kivennapaseuran, Kangasalan ja Pervomaiskojen yhteistyöstä kuullaan Lepokodissa

Kivennapaseura perustettiin vuonna 1948 Kangasalla, joka on edelleen seuran kotipaikka. Seura perustettiin Kivennavalta evakkoon lähteneiden yhdyssiteeksi. Tätä työtä tehdään yhä kivennapalaisten ja heidän jälkeläistensä keskuudessa. Kuten seuraa perustettaessa, edelleenkin seurassa vaalitaan kivennapalaisuutta, karjalaista kulttuuria sekä kotiseudun muistoa ja perinteitä.

Kangasala on keskeisellä sijalla seuran toiminnassa, ja viime kesänä Kangasalla järjestettiin 73. Kivennavan kihut. Kivennapaseura on ylläpitänyt tiiviitä suhteita Kivennavalle, nykyiseen Pervomaiskojeen. Tärkein yhteistyön muoto ovat olleet jokavuotiset kotiseutumatkat.

Kivennavan kihut järjestettiin Pervomaiskojessa vuonna 2018. Paikalla oli runsas joukko seuran jäseniä, erityisesti Kangasalta. Kivennavan ja Kangasalan yhteistyötä vahvisti vuonna 2018 solmittu Kangasalan kaupungin ja Pervomaiskojen kunnan välinen ystäväkuntasopimus. Tämän päivän yhteistyötä ovat keskinäiset vierailut. Kivennapaseuran edustajat ovat vierailleet muun muassa kouluissa kertoen Kivennavan historiasta ja opettaen karjalanpiirakoiden tekemistä. Kulttuuri ja matkailu ovat tämän päivän yhteistyön ydintä.

Kivennapaseuran puheenjohtaja, Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen kertoo Kivennapaseurasta sekä Kangasalan ja nykyisen Pervomaiskojen yhteyksistä Kangasalan Lepokodilla sunnuntaina 1. maaliskuuta kello 14. Tilaisuuden järjestää SVS Kangasala, ja siihen on vapaa pääsy.

Pentti Mäkinen